Google Meet Toplantı Oluşturma Nasıl Yapılır?

Google Meet toplantı oluşturma için hangi adımlar uygulanmalı? İşte toplantı oluşturmak yapmanız gereken adımlar!

Google Meet toplantı oluşturma için hangi adımları uygulamak gerekmektedir? Google’ın popüler görüntülü görüşme hizmetinde çok kolay bir şekilde toplantı oluşturabilirsiniz. Toplantı oluşturmak için aşağıdaki adımları uygulamalısınız.

Google tarafından sunulan Meet, kullanıcıların çok kolay bir şekilde görüntülü olarak sohbet edebilmesini mümkün hale getirmektedir. Ekran paylaşım dahil birçok özelliğe sahip olan görüntülü konuşma hizmetinde toplantı oluşturma ve toplantıya katılma işlemleri çok basit bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Google Meet Toplantı Oluşturma Adımları Neler?

Google Meet Toplantı Oluşturma-1

Yazılım devi Google tarafından sunulan Meet üzerinden toplantı oluşturabilme işlemini çok hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Tüm dünyada çok fazla sayıda kullanıcı tarafından tercih edilen hizmette toplantı oluşturabilmeniz için uygulamanız gereken adımları yukarıda açıkladık. Şimdi, bu adımları daha detaylı bir şekilde ele alalım.

Toplantı oluşturmak için Google Meet’in internet sitesini açın. Ekranın sağ üst köşesindeki “Oturum açın” butonuna tıklayın. Bu işlemin ardından oturum açma ekranı açılacak. Açılan sayfadaki kutucuklara üyelik bilgilerinizi yazın ve ardından “İleri” butonuna basın.

Üyeliğinize giriş yaptıktan sonra “Yeni toplantı” butonuna tıklayın. Bu butona tıkladığınızda kamera ve mikrofonun engellenmiş olduğuna yönelik bir uyarı mesajı ile karşılaşabilirsiniz. Uyarı mesajının detaylarına baktığınızda Meet’in kamera ve mikrofonunuza erişmesi gerektiğini göreceksiniz.

Gerekli izinleri vermek için adres çubuğunda yer alan kilit simgesine tıklayın. Ardından kamera ve mikrofonun karşısındaki kutucuklardan erişime izin verin. Bunu yaptığınızda hizmet, kameranıza ve mikrofonunuza erişebilecek. Böylece toplantı esnasında sesli ve görüntülü olarak iletişim kurabileceksiniz.

Kamera ve mikrofona erişim izni verdikten sonra “Hemen katıl” butonuna tıklayın. “Katılımcı ekle” başlıklı bir pencere açılacak. Bu pencerede yer alan “Katılmam bilgilerini kopyala” seçeneğini seçin. Bunu yaptığınızda katılma bağlantısı otomatik olarak kopyalanacak.

Kopyaladığınız bağlantıyı toplantıya katılmasını istediğiniz kişilere gönderin. Bağlantıya tıklandığı takdirde toplantı sayfası açılacak ve size katılma isteği gelecek. Diğer kişilerin katılma isteğini onaylayarak toplantı sürecini başlatabilirsiniz.

Yukarıda yer alan adımları uygulayarak popüler görüntülü görüşme hizmeti üzerinden hızlı bir şekilde toplantı oluşturabilirsiniz. Ayrıca en iyi ücretsiz görüntülü konuşma uygulamaları yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version