Google Lens Nedir? İndirmeden Nasıl Kullanılır?

Google Lens nedir sorusundan hareket ederek bu aracın ne olduğunu ve bu araçla neler yapabileceğinizi açıkladık.

Google Lens Nedir? İndirmeden Nasıl Kullanılır?

Google Lens nedir sorusu büyük bir çoğunlukla Google’ın sunduğu başka bir hizmette Lens’i görmesi üzerine sorduğu bir sorudur. Aslına bakacak olursanız Google’ın bu hizmeti dünyanın en büyük arama motorlardan biridir ama Google’ın asıl arama motorundan farklı olarak gerçek dünya ile yakından bağlantılı şekilde çalışır.

Bu araç bitkilerin türünü bulmak, markanın adını tespit etmek, ürünün hangi web sayfaları üzerinden satın alınabileceğini görmek ve çok daha fazlasını yapmak için kullanılabilir. Bu araçla yapabilecekleriniz sadece bunlarla sınırlı değildir. Yazının sonuna geldiğinizde Lens ile neler yapabileceğinizi öğreneceksiniz.

Google Lens Nedir?

Google Lens, büyük veri tabanı ve çözümleme yeteneği sayesinde görülen her şeyi tespit etme becerisine sahip bir araçtır. Bu araç ücretsiz olarak indirilebiliyor. Bunun yanı sıra Google’ın Chrome gibi hizmetleri sayesinde ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Yeni ürünler keşfetmek ya da satın almak, yeni markalar hakkında bilgi sahibi olmak, bir görüntü ile benzer görüntülere ulaşmak gibi ne yapılmak isteniyorsa onu yapabilecek kadar gelişmiştir.

Bunu fotoğraftaki nesneleri diğer görüntülerle karşılaştırarak yapıyor. Orijinal görüntüyü içindeki nesnelerle ile benzer nesnelere sahip diğer görüntülerle eşleştiren araç sunum öncesinde birkaç olası sonuç üretiyor.               Aracın sonuçları bazen o kadar kusursuz oluyor ki kullanıcıya sadece tek bir sonuç dahi gösterebiliyor.

Google Lens Ne İşe Yarar?

Google Lens İndirmeden Nasıl Kullanılır?

Google Lens’i aynı şirketin sunduğu hizmetlerden Google Chrome ya da Google Fotoğraflar aracılığı ile kullanabilirsiniz. Chrome’da kullanmak isterseniz herhangi bir fotoğrafın üzerine sağ tıklamanız ve “Resmi Google Lens ile ara” seçeneğine tıklamanız yeterlidir.

Google Fotoğraflar ile Lens’i kullanmayı tercih ederseniz Google Fotoğraflar’ı açıp bir fotoğrafı seçebilir ve Lens’e dokunabilirsiniz. Bu adımların ardından Lens’in sunduğu imkânlardan yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Exit mobile version