Google Lens Güncellemesi İle Gelen Yenilik

Google Lens uygulaması yeniliklerle karşımıza geliyor. Son güncellemede uygulama tasarım yeniliği ve yeni özellikler ile karşımıza çıktı. Fotoğraf bulma uygulaması Android’e işe yarar yenilikler getiriyor. İşte detaylar!

Google, Android’deki özel Lens uygulamasının yeniden tasarımını karşımıza çıkardı. Bu yenilik sayesinde artık kamera rulonuzdaki mevcut görüntüleri ve ekran görüntülerini analiz edeceksiniz.


Göz atmak isteyebilirsiniz: Google, 7/24 nerede olduğunuzu bilir! Peki bunu nasıl durdururuz?


Google Lens artık ekran görüntülerini analiz ediyor

Bu Lens uygulamasının yeniden tasarımı, Play Store’dan bir “uygulama” indirilerek kullanılabilen ana ekran simgesine dokunulduğunda tamamen yeni bir görünüme kavuşuyor. Bu ekranın en üstteki üçte biri, canlı bir ön izleme gösteren “Kameranızla arama” bölümüne ait. Sağ alt köşede galerinizin bir önizlemesini gösteren kullanıcı arayüzüne gitmek için aşağı kaydırabilir veya dokunabilirsiniz.

Google Lens
Google Lens

Bu sayfadan sonra ise sağ üst köşede “Tümünü görüntüle” ile tam sayfa yakalama ızgarası açan son “Ekran Görüntülerinin” sayfasını görüyoruz. Aşağıdaki “tüm resimler” film rulonuzu içeriyor ve sürekli kaydırabilirsiniz.

Bu değişiklik, Lens uygulaması için ilginç bir çıkış sunuyor. Ancak aynı zamanda bunun, bir basitleştirmenin parçası olarak da karşımıza gelmiş olma ihtimali var. Lens uygulaması, gerçek dünyada bir şey gördükten sonra her zaman “canlı” analize odaklanmıştı. Bununla birlikte, birkaç yıl boyunca var olduktan sonra Google, insanlar gerçek dünyada ilginç bir şey gördüklerinde bunların fotoğrafını saklamak için çektiğini keşfetti. Ayrıca eskiden, Google Lens’ten resim kaydetme özelliği yoktu.

Yeni özellik şimdilik Android’e özel

Bununla birlikte, insanlar önceden fotoğraf çektiğinde mantıklı olan, bazı birinci taraf kamera uygulamalarında yerleşik Lens entegrasyonunu kullanmak olacak. Ekran görüntüsü analizi Google Fotoğraflar uygulamasıyla zaten kolayca yapılıyor. Ancak ekran görüntüsünü hızla ortaya çıkaran ve tek dokunuşla analiz sağlayan özel bir deneyime sahip olmak daha iyi olacak.

Sunucu tarafı bir güncellemenin ardından Google uygulamasının 12.26 sürümünde bu Lens yeniden tasarımıyla karşılaşıyoruz. Bu değişiklik şu anda iOS’ta mevcut değil. Şimdilik sadece Android telefonlara özel.

Exit mobile version