Google, Kendi ‘Cihazımı Bul’ Ağı Üzerinde Çalışıyor

Google son bilgilere göre, Apple’dan aşina olduğumuz ‘cihazımı bul’ uygulamasının Android versiyonu için çalışıyor. GooglePlay Hizmetlerinin 21.24.13 versiyon kodlarını deşifre edince, XDA ekibi bu yeniliği keşfetti. İşte detaylar!

Apple, iOS ekosistemini sıkı bir şekilde kontrol ettiğinden, diğer cihazların bulunmasına yardımcı olabilecek devasa, kitle kaynaklı bir cihaz ağı oluşturuyor. Apple, diğer birçok şirket gibi, yakın zamanda bir takip cihazı çıkardı. Böylece Find My ağı sayesinde AirTag’ler tartışmasız piyasadaki en etkili takip cihazlarından oldu.


Göz atmak isteyebilirsiniz: Google Android İçin Altı Adet Yeni Özellik Duyurdu


Google, kendi ‘Find My’ ağını kuruyor

Play Hizmetleri uygulamasının neredeyse her Android cihazında olduğunu biliyoruz. Bu sebeple Apple kadar büyük bir cihaz ağı oluşturabilecek diğer tek şirket Google’dır diyebiliriz. Görünüşe göre şirket, bu gerçeği kabul ediyor ve kendi kitle kaynaklı cihaz ağını oluşturmaya hazırlanıyor.

Play Hizmetleri 21.24.13 sürümü bugün beta kanalında kullanıma çıkmasıyla kodu çözdükten sonra XDA Developers ekibi bazı dizeler keşfetti. Yeni dizeler, Google’ın, “telefonunuzun sizin ve diğer kişilerin cihazlarını bulmasına [izin vermesi]” için GooglePlay Hizmetlerinden yararlanan bir “Cihazımı Bul” ağı üzerinde çalıştığını açıkça gösteriyor. Google’ın Play Store’da zaten “Cihazımı Bul” adlı bir uygulaması var. Ancak yalnızca hesabınızda oturum açmış cihazları buluyor. Bu “Cihazımı Bul” ağı geldiğinde, diğer Android kullanıcılarının kayıp cihazlarını bulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Google Cihazımı Bul
Google Cihazımı Bul

Android birçok farklı cihaz türünde mevcut. Fakat dünya çapında işletim sistemini çalıştıran 3 milyardan fazla cihazın büyük bir yüzdesinin akıllı telefonlardan oluşuyor. Çin dışında satılan Android akıllı telefonların büyük çoğunluğunda Play Hizmetleri uygulaması önceden yüklü olarak geliyor. Böylece, “Cihazımı Bul” ağına katılmaya uygun olacakları anlamına geliyor.

Henüz bu “Cihazımı Bul” ağı hakkında daha fazla ayrıntıya sahip değiliz. Ancak herhangi bir yenilik olduğunda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki haftalarda bu konuda daha fazla detay öğreneceğimizi düşünüyoruz.

Exit mobile version