Google Kamera güncellemesi bazı özellikleri devre dışı bırakıyor

Google Pixel 5 ve Google Pixel 4A 5G akıllı telefonlar, bir rapora göre Google Kamera 8.1 güncellemesinin ardından artık astrofotografi çekimleri için ultra geniş lens kullanamaz. Google Kamera 8.1, ultra geniş lensi astrofotografi için kullanma özelliğini kaldırarak geçen ayın başlarında piyasaya sürüldü. Astrofotografinin Google Pixel 5 ve Pixel 4A 5G’de yalnızca 1x’e eşit veya daha büyük yakınlaştırma ayarlarında çalıştığını belirtmek için bir Google destek sayfası güncellendi.

Reddit kullanıcıları, ultra geniş lensin daha önce Pixel telefonlarında astrofotografi çekimleri için düzgün çalıştığını, ancak artık çalışmadığını söyledi. 9to5Google tarafından yayınlanan bir rapora göre, ultra geniş lens, normal gece görüşü çekimlerinde mevcuttur. Ancak tam karanlıkta çekim yapmak için kullanılamaz.

Google’da 2020 yılının en çok aranan oyunu Among Us

DAHA  ÖNCE GOOGLE KAMERA İLE ASTROFOTOGRAFİ NASIL YAPILIYORDU? 

Daha önce, Google Pixel 5 ve Google Pixel 4A 5G kullanıcıları önceden yakınlaştırma yapabiliyordu. Ayrıca “.6x” i tıklayarak ultra geniş lense geçebiliyordu ya da sıkıştırarak raporda belirtiliyordu. Şimdi, bir mesaj Google Pixel 5 ve Pixel 4A 5G kullanıcılarına moda girmeden önce “Astrofotografi için 1x’e zoom yapmalarını” söyler.

Astrofotografi çekimlerinin nasıl tıklanacağına ilişkin ipuçları ve talimatlar içeren bir Google destek sayfası, geçen ay “Pixel 4a (5G) ve Pixel 5’te astrofotografinin yalnızca 1x’e eşit veya daha büyük yakınlaştırma ayarlarında çalışır” şeklinde güncellendi.

Google, astrofotografi için ultra geniş lens kullanma yeteneğinin neden kaldırıldığından bahsetmedi. Bunun nedeni genel kalite veya bir Reddit kullanıcısının önerdiği gibi, bazı kullanıcılar için ortaya çıkan yeşil renkli astrofotografi çekimleri olabilir.

GOOGLE KAMERA İÇİN GÜNCELLEME YÜKLENMEZ YA DA KALDIRILIRSA…

Raporda, Google Pixel 5 ve Pixel 4A 5G için astrofotografi çekimleri için ultra geniş lens kullanmak üzere, kullanıcıların Google Kamera güncellemelerini kaldırabileceği ve Uygulama Bilgisi ekranından 7.6 sürümüne dönebileceği belirtiliyor.

Exit mobile version