Google İşletim Sistemi Fuchsia OS İlk Kez Kullanıldı

Google, uzun bir süredir Fuchsia OS adlı kendi işletim sistemi üzerinde çalışıyordu. Bu işletim sistemini de ilk kez, Google’ın Nest Hub adlı cihazında görüyoruz. İlk nesil Nest Hub kullanıcıları, yavaş yavaş yeni Fuchsia OS işletim sistemi güncelleştirmelerini almaya başlayacaklar. İşte diğer detaylar.

Google’ın bugünkü açıklamasına göre, 2018’de çıkan Nest Hub için Fuchsia OS güncellemesi gelmeye başlıyor. Bu güncelleme, Nest Hub için herhangi bir fonksiyonel değişiklik getirmiyor. Fakat artık bu cihazlar, Linux tabanlı Cast OS yerine Fuchsia OS işletim sistemini kullanacak.


Benzer İçerik: Google hizmetleri Honor markasına geri dönüyor


Google Fuchsia OS, Nest Hub cihazına geliyor

Google’ın bu yeni işletim sistemi, 2016 yılından beri gelişme aşamasındaydı. Bu ayın başlarında ise Nest Hub’ın Fuchsia 1.0 versiyonunu çalıştırdığı keşfedildi. Böylece şirketin, yeni işletim sistemini halka açmaya hazır olduğunu anlamış olduk.

Google Fuchsia OS
Google Fuchsia OS

Söylentilere göre, Fuchsia OS kararlı sürümü Nest Hub için önümüzdeki aylarda gelecek. Kullanıcıların deneyiminde bir değişiklik olmayacak. Aynı zamanda arayüzde de herhangi bir değişiklik olmayacak. Hatta kullanıcılar, Fuchsia OS’a geçiş yaptıklarını bile fark etmeyebilirler.

İşletim sistemini değiştirmek kolay bir iş olmadığı için şirket, bu konuda oldukça dikkatli hareket ediyor. Ayrıca şirketin bu işletim sistemini cihazlarda test etmeye başlaması, başarılı olacaklarını kanıtlar gibi. Bir sonraki Fuchsia OS güncellemesi alacak cihaz ise henüz belli değil.

Fuchsia OS hangi cihazlarda çalışacak?

Bu işletim sistemi hem masaüstü bilgisayarlar, hem de akıllı telefonlara uyumlu olacak şekilde karşımıza çıkıyor. Bu bilgilere göre şirketin, yeni işletim sistemi ile büyük planları olduğunu da söyleyebiliriz.

Söylediğimiz gibi, henüz Nest Hub dışında bu işletim sistemi ile çalışacak cihazlar kesin değil. Fakat şirket, bu işletim sistemini akıllı ev aletleri, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar gibi cihazlarda kullanmayı düşünüyor. Üstelik işletim sistemini Nest Hub’da test etmeye başlayarak da büyük bir adım attılar. Önümüzdeki aylarda daha fazla detay öğrenmeyi umuyoruz. O zamana kadar takipte kalın!

Exit mobile version