Google, iOS için web sayfalarını sesli okuma özelliğini getiriyor

Google, yakın zamanda yapacağı güncellemede iOS için web sayfalarını sesli okuma özelliği getireceğini açıkladı. Yakında gelecek olan güncelleme Google’ın twitter hesabından duyuruldu. Teknoloji devinin ayrıca yapacağı son güncellemeyle kullanıcıların pocast tarzında okunacak bir web sayfası sırası oluşturmasına da olanak tanıyacağını belirtti.

Gelecek olan güncellemeyi yükleyecek olan kullanıcılar, arayüzün sağ üst köşesinde yeni bir ‘hoparlör’ simgesi görecekler. Simgeye dokunarak web sayfasının ya da makalenin tamamı dikte edilecek ve ‘Sesli okuma’ özelliği devreye girecek. Kullanıcılar ayrıca web sayfasını duraklatabilir veya atlayabilir.

Özellik yalnızca doğrudan Google uygulaması aracılığıyla kullanılabilecektir. Bu, kullanıcıların Google Chrome ve diğer tarayıcılar aracılığıyla “okuyucu” alamayacağı anlamına gelir. Bunun yerine, makaleyi aramak veya “Keşfet” seçeneği aracılığıyla ona erişmek zorunda kalacaklar.

ANDROID’DE BAŞARILI OLUNDU

Google, bu yılın başlarında Android kullanıcıları için de benzer bir özellik sundu. Android için okuyucu, komut verdiği zaman her makaleyi kelime kelime okuyan Google Asistan devreye giriyordu.

Android’deki özellik hemen hemen bir başarıdır ve iOS kullanıcıları için de aynı şeyi görmek Google tarafından harika bir girişim gibi görünüyor.

Exit mobile version