Google İnceleme Dolandırıcılığı İçin Harekete Geçti

Google inceleme dolandırıcılığı hakkında işletmeleri uyardı. Şirket, işletmelerden dolandırıcılara ödeme yapmamasını istedi.

Google İnceleme Dolandırıcılığı İçin Harekete Geçti

Google inceleme dolandırıcılığı yüzünden zor durumda kalan küçük işletmelerin mağduriyetini ortadan kaldırmak için bu konuda harekete geçtiğini duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son zamanlarda hediye kartı ile para göndermemesi hâlinde 1 yıldız derecelendirme tehdidi ile Google’daki işletmeleri hedef alan dolandırıcılar olduğunu tespit ettik. Politikalarımız, incelemelerin gerçek deneyime dayanması gerektiğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Ekibimiz, bu saldırıları engellemek, sahte derecelendirmeleri kaldırmak ve (bu dolandırıcılıktan) etkilenmiş olabilecek işletmeleri korumak için 24 saat çalışmaktadır.”

Google, açıklamasında işletmelere seslenerek şu sözleri kullandı:

“İşletmeniz bu dolandırıcılar tarafından hedef alınıyorsa lütfen onlara ödeme yapmayın. Ekibimizin politikamızı ihlal eden incelemeleri inceleyip kaldırabilmesi için ilgili yorumları bildirin ya da yardım merkezi üzerinden Google’a ulaşın.”

Google İnceleme Dolandırıcılığı İçin Güçlü Adımlar Atıyor

Küçük bir işletme ya da yeni bir başlangıç yapan bir işletme için hiçbir şey itibardan daha önemli olamaz. Bu nedenle müşterilerden gelen incelemeler de bu noktada oldukça büyük önem taşıyor. Müşterilerin ya da müşteri gibi görünen dolandırıcıların değerlendirmesi, potansiyel müşterilerin işletme hakkındaki düşüncelerini olumsuz etkileyebilir.

Neyse ki Google, bu tür dolandırıcılıklara karşı kırmızı düğmeye bastı ve işletmeleri bu tür dolandırıcılıklarla karşılaştığında ödeme yapmaması konusunda uyardı.

Yeni dolandırıcılık yöntemi, ilk olarak bu ayın başında NYT tarafından öne sürüldü. Temmuz ayından bu yana kafeler ve restoranlar da dahil olmak üzere küçük işletmeleri hedef alan yeni dolandırıcılık yöntemi konusunda uyarıda bulunuldu.

Dolandırıcıların amacı, olumsuz eleştirilerle potansiyel müşterilerin söz konusu işletmeleri tercih etmemesini sağlamak. Dolandırıcılar, işletmelerden ödeme talep ediyor. Bu ödemeyi yapmazsa büyük bir topluluk tarafından 1 yıldız inceleme verileceği belirtiliyor.

İşletme eğer belirtilen miktarda ödeme yapmazsa işletmesi çok sayıda olumsuz değerlendirme alıyor. Bu da potansiyel müşterilerin başka bir işletmeyi tercih etmesine neden oluyor.

Bu dolandırıcılığın en kötü yanı ise işletmelerin ya da Google’ın dolandırıcıları tespit etmesinin oldukça zor olması çünkü çok sayıda kişi değerlendirmede bulunuyor ve her bir değerlendirmenin gerçek bir deneyime dayanıp dayanmadığını öğrenmek mümkün değil.

Exit mobile version