Google Hissedar Sayısını Artırıyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Google hissedar sayısını ciddi oranda arttırmaya başladı. Firmanın en büyük yatırımcıları arasında Warren Buffett gibi kişiler de bulunuyor.

Dünya genelinde önemli bir güç elde eden ABD merkezli şirketler, en yüksek teknolojiyi üretmeleri ile övünüyor. Özellikle de Google gibi yazılım desteği ve cihaz satışı yapan firmalar büyük bir değer kazanıyor. Elbette burada Apple’ı unutmamak gerekiyor. Her ne kadar son dönemlerde satışları bir miktar düşüş yaşasa bile firma, 1 trilyon dolar değeriyle önemli bir konumda.

Google hissedar sayısındaki yükseliş

Şirketinin borsadaki değerleri genellikle çok değişken olabiliyor. Bu değerin daha çok yatırımcı sayısına bağlı olduğu bilinse bile, yine de firmanın yaptığı çalışmalar da büyük önem taşıyor.

Gelir rakamları olumlu sonuçlanan firmalar hem hisseder sayısını hem de borsadaki değerini artırabiliyor. Örneğin Google ilk çeyrekte büyüme fırsatı yakaladı ve yatırımcı sayısını artırdı. Böylece hisselerinde en az %2 oranında bir artış görüldü.

Son zamanlarda bu firma ile ilgili en çok dikkat çeken detay, hiç şüphesiz yatırımcı sayısının artması. Kendisine duyulan küresel güven arttığı için aynı oranda yatırımcıların sayısında da bir yükselme yaşanıyor. Özellikle de büyük yatırımcıların buraya yönelmesi artık son derece doğal karşılanıyor. Sizce Google hissedar sayısında ciddi bir artış yaşamaya devam edecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version