Google Haritalar Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Google Haritalar geçmişinizi temizlemek mi istiyorsunuz? Bunu kullandığınız cihazdan nasıl yapmanız gerektiğini sizlere anlatalım. Gelin birlikte bakalım.

Yol tarifleri ve navigasyon söz konusu olduğunda, Google Haritalar dünya çapında en popüler uygulamalardan biridir. Yeni yerler keşfetmeyi kolaylaştırır ve çoğu Android telefona önceden yüklenmiştir . Uygulama, alakalı tavsiyeler sağlamak ve denenecek yeni yerler önermek için tasarlanmıştır. Süreci kolaylaştırmak için aradığınız, paylaştığınız ve incelediğiniz yerleri hatırlar.

Başkalarının utandırıcı bir arama veya üzerinde çalışılan sürpriz bir etkinliği mahvedebilecek bir arama görmesini istemiyorsanız, Android ve iOS uygulamalarının yanı sıra bir masaüstü tarayıcıda Google Haritalar arama geçmişinizi kolayca silebilirsiniz.

Ayrıca, Google’ın zaman çizelgesi veya konum geçmişi özelliğini kullandığınızda, uygulama bulunduğunuz her yerin kaydını tutar. Bu yararlı olsa da, saklamaktan rahatsız olduğunuz her şeyi kaldırabilmeniz için üzerinde kontrol sahibi olmak adildir.

Google Haritalar Arama Geçmişinizi Temizleme

Aradığınız yerleri Google Haritalar geçmişinizden kaldırabilirsiniz, böylece bu yerler son aramalarınızda görünmez. Verileriniz Google’ın sunucularından silindiği için, işlemi hangi cihazdan tamamladığınız önemli değildir, yani bir bilgisayarda silindiğinde telefonunuzdan silinir. Bu adımlar, incelediğiniz veya listelere eklediğiniz yerleri etkilemez ve yalnızca aradığınız öğelerden kaldırır.

Android telefonunuzu veya tabletinizi kullanarak arama geçmişinizi temizleyin

Telefonunuz elinizin altındaysa, arama geçmişinizi temizlemek için birkaç adım gerekir:

iPhone veya iPad’inizde Google Haritalar arama geçmişinizi temizleyin

Çoğunlukla, iPhone‘unuzdaki Google Haritalar arama geçmişinizi temizlemek, bir Android’dekiyle aynı adımları izler. İşte yapmanız gerekenler:

Bilgisayarınızın Tarayıcısını kullanarak arama geçmişinizi temizleyin

Haritalar arama geçmişinizi silme adımları, bir masaüstü bilgisayarda tamamlandığında benzerdir:

Zaman Çizelgenizi ve Konum Geçmişinizi Silme

Arama geçmişinizi temizlemenin yanı sıra, zaman çizelgenizi gözden geçirmek ve buradan yerleri kaldırmak isteyebilirsiniz. İşlem basittir ve etkinliğiniz bulutta depolandığından bir telefondan veya bilgisayardan tamamlanabilir.

Android Telefonunuzu Kullanarak Zaman Çizelgenizi ve Konum Geçmişinizi Silin

Android telefonunuzu kullanarak zaman çizelgenizi incelemek ve düzenlemek kolay ve erişilebilir.

Google ayrıca konum geçmişinizi temizlemenize veya bir süre sonra otomatik olarak silmenize de olanak tanır. İşlem basittir:

iPhone veya iPad’inizde Zaman Çizelgenizi ve Konum Geçmişinizi Silin

Google Haritalar iOS uygulamasında konumunuzu ve konumunuzu silme işlemi biraz farklıdır ve Google’ın öğreticisi güncelliğini yitirmiştir. İşte yapmanız gerekenler:

Bilgisayarınızı Kullanarak Zaman Çizelgenizi ve Konum Geçmişinizi Silin

Silme işlemi masaüstünde de mevcuttur, ancak mobilden daha az seçenek sunar. Zaman çizelgenizdeki belirli öğelere erişmenize ve bunları silmenize izin verse de, onu cep telefonunuzdaki kadar ayrıntılı bir şekilde keşfetmenize izin vermez.

Zaman çizelgenizin masaüstü sürümünü kullanarak tüm geçmişinizi silebilir veya otomatik silme ayarlarını belirleyebilirsiniz:

Bu adımlar, Google’ın konum geçmişinizi kaydetmeye devam etmesini engellemez. Bulunduğunuz yeri kaydetmesini durdurmak ve geçmişinizi temizlemek istiyorsanız, konum geçmişini kapatın .

Özel Erilerinizi Buluttan Uzak Tutun

Google, deneyiminizi iyileştirmek ve daha akıllı ve size özel öneriler sunmak için çok fazla veri toplasa da, bunlar üzerinde tam kontrole sahip olmanız ve saklamaktan rahatsız olduğunuz verileri temizlemeniz önemlidir.

Exit mobile version