Google Haritalar 3D Havadan Görünümü Sunmaya Başladı

Google Haritalar 3D havadan görüntüleme özelliğini sunmaya başladı fakat özellik şimdilik bütün yerleri desteklemiyor.

Google Haritalar 3D Havadan Görünümü Sunmaya Başladı

Google Haritalar 3D havadan görüntüleme özelliğini bazı ünlü yerlerle sınırlı olacak şekilde kullanıma sunmaya başladı. Google Maps kullanıcıları, bugünden itibaren birçok ünlü yerin 3 boyutlu havadan görüntüsüne ulaşabilir.

Yeni özellik ile şu an bütün yerlere yukarıdan 3 boyutlu bir şekilde bakılamıyor. Başlangıç aşamasında sadece belirli bölgeler destekleniyor.

Bu özellik, gerçekçi 3 boyutlu görüntüler oluşturmak için yapay zekâdan destek alarak geliştirildi. Milyarlarca görüntü ile geliştirilen 3 boyutlu havadan görüntüleme özelliği, daha önce gitmediği bir ülkeye seyahat etme planları olan turistler için harika bir ön izleme aracı olarak hizmet verebilir.

Bir diğer deyişle turist daha gideceği yere gitmeden o yer hakkında fikir sahibi olabilir. Üstelik bunun için ödeme yapmak da gerekmiyor. Empire State Binası, Big Ben, Alcatraz ve çok daha fazlası da dahil olmak üzere bütün ünlü yapıların 3 boyutlu görüntüsüne ücretsiz bir şekilde havadan bakabilirsiniz.

Google Haritalar 3D Havadan Görünüm Hangi Ülkelerde Var?

Havadan görüntüleme özelliğine şu an dünyanın dört bir yanındaki kullanıcı erişebilir. Bu özelliği kullanmak için Google Maps’te bir yeri işaretleyebilir ve fotoğrafları kontrol edebilirsiniz.

Google’ın harita servisinin getirdiği yenilikler bununla sınırlı değil. Engadget’a göre bir arkadaşınız bir yere geldiğinde ya da bir yerden ayrıldığında bu durumdan haberdar olmanızı sağlayacak yeni konum bildirimi özelliği de kullanıcılara sunuluyor.

Peki, siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version