Google Güven Sorunları İle Boğuşuyor

The Washington Post Cuma günkü habere göre iç toplantıya sızan bir videoda, Google CEO’su Sundar Pichai, şirketin özellikle teknoloji devi büyüdükçe çalışanların yönetime olan güvenini sağlamada sorun yaşadıklarını belirtti.

Bir yönetici, ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslümanların seyahat yasağı için eylem yapmış olan eski bir devlet görevlisinin işe alınmasını da savundu. Birçok konuda çalışanlarının yanında yer aldıklarını da ifade etti

Google taciz olaylarıyla çalkalanmıştı

Çalışanlar için haftalık olarak yapılan ve TGIF adı verilen bir toplantı sırasında Pichai, “güven kırılmasına neden olan bir şeyi hissettiğimde anlamaya çalıştığımı ve geliştirmek için neler yapabileceğimizi görmeye başladığımı anlamaya çalıştığını ancak bunun kesinlikle daha da zorlaştığını” söyledi.

Pichai’nin yorumları, işyeri kültüründen Google’ın ABD ordusu için gerçekleştirdiği projelere ve Çin için sansürlü bir arama motoru oluşturma çabalarına kadar çeşitli konulara değiniyor. Hatırlayacağınız üzere Google şirketinde taciz olayları yakın bir zaman önce ortaya çıkmıştı.

Exit mobile version