Google’ın Yapay Zeka Destekli Görsel Oluşturma Aracı Ortaya Çıktı

Google görsel oluşturma aracı Imagen Editor ile fotoğrafçılık alanında büyük bir devrim yaratmak üzere kollarını sıvadı.

Google görsel oluşturma aracı Imagen Editor üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Arama motoru söz konusu olduğunda akıllara gelen ilk şirketlerden biri olsa da arama hizmetinin haricinde daha birçok alanda ürün ve hizmet sunan şirket, kendisinden önce davranan Microsoft’a karşılık yapay zekâ destekli görüntü oluşturucusu ile karşılık vermeye hazırlanıyor.

Araçtan gelen ilk görüntüler, kullanıcıları oldukça heyecanlandıracak bir yeniliğe işaret ediyor. Imagen Editor’ün özellikle “seç ve değiştir” ya da farklı bir deyişle “seç ve ekle” özelliği oldukça ilgi çekecek gibi görünüyor.

Google Görsel Oluşturma Aracının Özellikleri Neler?

Teknoloji devlerinden biri olan Google’ın yeni yapay zekâ destekli görüntü oluşturma aracı, Gizchina tarafından aktarılan bilgilere göre şunları yapabiliyor:

Google'ın Görsel Oluşturucusundan Örnek Görsel

Google, aracın henüz tam hazır olmadığını belirtti. Bu nedenle Imagen Editor’ün şimdilik herkes tarafından kullanılması mümkün görünmüyor. Kullanıma hazır olduğunda Google Fotoğraflar üzerinden erişime açılması bekleniyor.

Imagen Editor, fotoğrafçılık ile ilgilenen kişilerin yakından ilgileneceği bir araç olarak görünüyor. Bununla birlikte bu alanda bir devrim yaratma potansiyeli taşıyor. Bu araç sayesinde kullanıcılar profesyonellere yönelik araçlara ihtiyaç duymadan bir fotoğrafta çok büyük düzenlemeler yapabilir.

Araç diğer çoğu yapay zekâ destekli görüntü oluşturma aracı ile benzer şekilde çalışacağı için kullanıcıları kullanımı son derece kolay bir araç bekliyor. Profesyonel fotoğrafçılar hem zamandan tasarruf etmek hem daha az çaba sarf etmek için Google’ın yapay zekâ destekli aracını düzenli olarak kullanabilir.

Exit mobile version