Google Görsel Arama Mobil Cihazlarda Nasıl Yapılır?

Google görsel arama mobil ve PC'de nasıl gerçekleştirilir? Bir görselin benzerlerini saniyeler içinde bulmak için bu adımları izleyin!

Google görsel arama mobil cihazlarda nasıl kullanılır sorusunun yanıtını merak ediyorsanız aşağıda yer alan adımları takip ederek bir fotoğrafın benzerlerini bulmaya başlayabilirsiniz. Adımlara geçmeden önce Google’ın tersine görsel arama özelliğini kullanmanın avantajlarını sıralamak gerekirse bu özelliğin başlıca faydalarını şunlar oluşturmaktadır:

Google Görsel Arama Mobil - 1

Google Görsel Arama Mobil Cihazlarda Nasıl Kullanılır?

Akıllı telefon veya tablet kullanıcıları, Google’da benzer görseller aramak için aşağıdaki adımları uygulamalıdır.

Görseli URL ile aratacak olan kullanıcılar ayrıca Chrome tarayıcısı üzerinden ilgili görselin üzerine basılı tutup “Bu resmi Google üzerinde ara” ya da “Google Lens ile görsel ara” seçeneklerini de kullanabilir.

“Bu resmi Google üzerinde ara” seçeneğini kullanarak bir görsel aratan kullanıcılar, “Diğer Boyutlar” seçeneğini kullanarak mevcut görselin boyutunun haricinde görselin diğer boyutlardaki hallerini de görüntüleyebilir.

“Google Lens ile görsel ara” seçeneğini kullananlar eğer istediği boyutta görsel bulamazsa sonuçların sonuna kadar inerek “Google Görseller ile yeniden deneme” seçeneğine başvurabilir. “Dene” butonuna tıkladıktan sonra fotoğraf Google Görseller kullanılarak taranacaktır. “Diğer Boyutlar” seçeneğini kullanarak fotoğrafın diğer boyutlarını da inceleyebilir, ihtiyacınız olan boyuttaki görseli kullanabilirsiniz.

Google görsel arama mobil cihazlar üzerinden nasıl gerçekleştirilir sorusunun yanıtı, yukarıda yer alan adımlardan ibarettir. Google Chrome’un PC sürümünü kullanıyorsanız bu özellikten nasıl yararlanabileceğinizi aşağıdan öğrenebilirsiniz.

PC Kullanıcıları İçin Google Tersine Görsel Arama Adımları

Exit mobile version