Google, Gizli Sekme Yüzünden 5 Milyar Dolar Ödeyebilir

Google, gizli sekme yüzünden 5 milyar dolar ödemek zorunda kalabilir. Google'ın gizli modda da izlemeyi sürdürdüğü iddia ediliyor.

Google, Gizli Sekme Yüzünden 5 Milyar Dolar Ödeyebilir

Google için 2023 yılı oldukça yoğun bir şekilde sona eriyor. Alphabet’in sahibi olduğu arama devi Google, gizli modda gezindiğini düşünen milyonlarca insanı takip etmeye devam ettiği iddiası ile açılan 5 milyar dolarlık gizlilik davası ile karşı karşıya kaldı.

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre mahkemeye yapılan başvuruda ön anlaşmanın ardından şubat ayında yapılması planlanan duruşma beklemeye alındı.

Bunun Alphabet’in bir antitröst davasını çözmek için 700 milyon dolar ödemeyi ve uygulama mağazasında değişiklikler yapmayı kabul etmesinin ardından bu ay ulaştığı ikinci uzlaşma olduğunu belirtmek gerekiyor.

Google ayrıca bir jürinin kararının ardından Epic Games’e karşı açtığı antitröst davasını da kaybetti. Şirket, bu karara itiraz etmeyi planlıyor.

2023’ün ikinci yarısında arama motoru nedeniyle Google’a karşı açılan antitröst davasının aylarca süren duruşması da hâlâ sonuca bağlanmadı. Gelecek yılın başlarında bir karar çıkması bekleniyor.

Kullanıcı gizliliği davası için anlaşmanın detayları henüz açıklanmamış olsa da Google muhtemelen anlaşmaya varmak için davayı kaybetmesi halinde karşılaşacağı 5 milyar dolardan fazla faturadan daha az ödemek isteyecek.

Google, Gizli Modda da Kullanıcıları İzliyor mu?

Toplu dava, Google’ın web tarayıcısı olan Google Chrome’un gizliliği korumaya yönelik bir mod olan gizli modu kullanırken bile kullanıcıların web faaliyetlerini takip etmeye devam ettiği iddiasına dayanıyor. Davacılar, gizli moddaki faaliyetlerinin izlenmesinin şirketin kullanıcıların hobileri, alışkanlıkları hakkında bilgi edinmesine izin vererek büyük bir bilgi kaynağı elde ettiğini öne sürüyor.

Google, yanlış herhangi bir şey yapmadığını ileri sürdü. Ağustos ayında davanın düşürülmesi için yaptığımı girişim başarısızlıkla sonuçlandı.

Exit mobile version