Google’ın Gemini Yapay Zekası iPhone’lara Gelebilir

Apple'ın Google'ın Gemini yapay zekasını iPhone'lara getirmek için teknoloji devi ile görüşmelere devam ettiği ileri sürüldü.

Google'ın Gemini Yapay Zekası iPhone'lara Gelebilir

Google’ın Gemini yapay zekası iPhone’lara gelebilir. Bunun gerçekleşmesi durumunda iki büyük teknoloji şirketi olan Google ve Apple, yapay zeka alanında öncü isim olmayı hedefleyen Microsoft’a karşı en büyük güçlü adımını atabilir.

Apple, Yapay Zeka İçin Google ile İş Birliği Yapabilir

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, Gemini yapay zekasını iPhone’lara getirmek için Google ile görüşmelerini sürdürüyor. Bu hamle her iki şirketin de OpenAI ve onun en büyük yatırımcısı Microsoft ile rekabet etmesine yardımcı olabilir.

Bu her ne kadar Apple’ın yapay zeka konusunda geride kaldığının bir göstergesi gibi görünse de Google’ın Apple’ın tüm cihazları için sağladığı üretken yapay zeka modelleri göz önünde bulundurulursa iki şirketin yaptığı iş birliği oldukça mantıklı görünüyor.

Paylaşılan bilgilere göre Gemini, Siri ve diğer iPhone uygulamaları için bulut tabanlı üretken yapay zeka ile güçlendirilirken çeşitli görevleri yapmayı kolaylaştırmak adına yakında çıkacak olan iOS 18’e dahil edilebilir.

Apple’ın OpenAI ile kendi modelelrini kullanma konusunda da görüşmeler yaptığını ve Anthropic gibi başka bir yapay zeka şirketleri ile iş birliğine de gidebileceği belirtiliyor. Apple’ın kendi üretken modellerini sunmaya hazır olana kadar birden fazla ortakla çalışma ihtimali oldukça yüksek ancak şu anda bu ortakların içinden en mantıklısı Google gibi görünüyor.

Exit mobile version