Google Fotoğraflar’daki Magic Editor Nedir ve Nasıl Çalışır?

Google, beceri gerektirmeden Google Fotoğraflar'daki karmaşık düzenlemeleri yapay zeka destekli Magic Editor özelliğiyle yapmanızı sağlayacak. Magic Editor nedir ve nasıl çalışır, gelin birlikte bakalım.

Google I/O 2023’te Google Fotoğraflar için Magic Editor adlı yeni ve harika bir özelliği duyurdu. Yapay zekanın gücüyle, Google Fotoğraflar yakında en sevdiğiniz fotoğraflarda gerçek dışı bazı düzenlemeler yapabilecek. Peki, Magic Editor nedir ve nasıl çalışır? Gelin detaylara birlikte göz atalım.

Google Fotoğraflar’daki Magic Editor Nedir ve Nasıl Çalışır?

Google Fotoğraflar, Android’deki en popüler fotoğraf galerisi uygulamalarından biridir. Google’ın ücretsiz yükleme kampanyası ile oldukça popüler bir uygulama haline geldi. Kullanıcıların Google hesaplarına sınırsız yüksek kaliteli fotoğraf yedekleri yüklemelerine olanak sağladı. Artık sınırsız olmasa da uygulama yıllar içinde sürekli olarak yeni özellikler eklendiği için popülaritesini artırdı.

Magic Editor, Google’ın eklediği ve Google Fotoğraflar’ın faydasını artıracak özelliklerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Google, ilgili profesyonel düzeyde düzenleme becerilerine ihtiyaç duymadan bir fotoğrafta karmaşık düzenlemeler yapmak için üretken AI ve diğer AI tekniklerinden yararlanıyor.

Bu, Google Fotoğraflar’ın yapay zekayı ilk kez kullanışı değil. AI, Google Fotoğraflar’daki Magic Eraser ve Photo Unblur gibi özellikler için zaten kullanılıyordu. Bu özellikler şaşırtıcı derecede iyi çalışıyorlar. Bu nedenle de Google’ın karşımıza çıkardığı yeni özelliği olan Magic Editor için beklentileri yükseltiyorlar.

Google Fotoğraflar’daki Magic Editor Özellikleri

Çerçeveleme

Google’ın demosunda gösterdiği en önemli özelliklerden biri, Magic Editor’ün önceden çekilmiş bir fotoğrafı yeniden çerçevelemeye nasıl yardımcı olabileceğiydi. Magic Editor, çekiminizin öznesini çerçevedeki en iyi noktaya yeniden konumlandırmanıza olanak tanıyor.

Bu, fotoğrafla ilgili temel bir görüşe sahip olan ancak çekim sırasında fotoğraflardaki kusurları fark etmemiş olabilecek kişiler için harika bir özellik. Yapay zekanın büyüsüyle, yaptıkları fotoğrafı vizyonlarıyla eşleştirebilirler.

Yeni İçerik Oluşturma

Magic Editor, üretici yapay zekaya büyük ölçüde bağımlıdır ve bu, yeni içerik oluşturmayı gerektiren görevlerde mükemmel olmasını sağlar. Demoda gösterildiği gibi Google Fotoğraflar, bir kişinin üzerindeki göze hoş görünmeyen çanta askısını kaldırabilir ve bu askının arkasındaki içeriği doldurmak için üretken yapay zekayı kullanabilir. Bu özellik hem çerçeveleme hem de yeni içerik oluşturma ile bazı karmaşık hileler yapabilir.

Google, demolarında, bir kişiyi mükemmel bir şekilde şelalenin yanında durmaktan nasıl yeniden konumlandırabileceğinizi gösterdi.

İkinci demoda Magic Editor, yedek kulübesi ve balonlar için uzantılar oluşturmak üzere üretken yapay zekanın gücünü kullanarak çocuğu görüntünün merkezine çekmenize izin veriyordu.

Özellik Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

Magic Editor’e erken erişim, 2023’ün sonuna kadar belirli Pixel telefonlarda kullanıma sunulacak. Google, erken erişim için daha dar bir zaman aralığı sağlamadı. Özelliğin erken erişimden kararlı sürüm kanalına geçmesi için bir süre beklememiz gerekecek.

Google, erken erişim önizlemesini kullanıcılardan geri bildirim toplamak ve iyileştirmeler yapmak için bir fırsat olarak kullanacak. Dolayısıyla bu erken erişim önizlemesi, Magic Editor’ün başarısı için çok önemli bir test süreci olduğunu gösteriyor.

Bu Özelliği Kimler Kullanabilir?

Google, Magic Editor’ün yalnızca belirli Pixel telefonlarda kullanılabileceğini belirtti. Duyurularında Google One abonelerinden hiç bahsedilmedi.

Exit mobile version