Google Fotoğraflar uygulamasına yeni özellik

Google Fotoğraflar yıllık hikaye

Google Fotoğraflar, gittiğiniz rotalardaki gezilerinizin resimlerini gösteren yeni bir Google Maps zaman çizelgesi özelliği ekledi. Bu özellik, Fotoğraflar 5.23.0 ve sonraki sürümlerde yayına girecek. Bu yıl, Google Fotoğraflar uygulamasında sunulan bir dizi yeni özelliğin en sonuncusu olarak gösterildi. Google’a göre, kullanıcılar fotoğraflarının konumlarını, çekildikleri yere göre daha fazla fotoğrafı düzenlemek, aramak ve keşfetmek için de kullanabilirler. Google Fotoğraflar, bu yıl Play Store’da beş milyar yüklemeye ulaşan ikinci uygulama oldu.

Google Asistan özellikleri artık daha fazla kablolu kulaklıkla uyumlu

GOOGLE FOTOĞRAFLAR UYGULAMASINDA ZAMAN ÇİZELGESİ NASIL KULLANILIR?

Özelliği kullanmak için Google Fotoğraflar > Arama sekmesi > Yerler > Haritanız’ı açın. Yeni bir uyarı açılır penceresi, yeni özelliği açıklayan bir destek sayfasına bağlantıyla birlikte Haritalar zaman çizelgesinin haritaya eklendiğini bildirir. Android Police tarafından hazırlanan bir rapora göre, ilk günlük yolu görünmesi için biraz yakınlaştırmanız gerekebilir. Ancak bundan sonra, şehrinizi / ülkenizi / dünyanızı kıstırıp yakınlaştırmak ve her gün izlediğiniz rotaları ve tıkladığınız tüm fotoğrafları görmek daha kolay olacaktır. Kullanıcılar ayrıca Fotoğraflar’daki zaman çizelgesi entegrasyonunu devre dışı bırakma seçeneğine de sahiptir.

Yol boyunca çektiğiniz fotoğraflarla birlikte belirli bir yolculuğun zaman çizelgesini görmek her zaman yeniden yaşamaya değer. Geçen ay Google Maps, Android’deki zaman çizelgesine geçmiş tatillerin ve kat edilen toplam kilometrenin bir özetini gösteren bir Geziler sekmesi ekledi.

Haziran ayında uygulama, daha basit üç sekmeli bir arayüzle (Fotoğraflar, Arama ve Kitaplık) bir harita görünümüyle birlikte yeniden tasarlandı. Arama sekmesindeki harita görünümü, resim çektiğiniz konumların bir ısı haritasına benzeyen görsellerini gösterir. Bu resimlere ısı bölgesine dokunarak göz atılabilir.

Yaygın olarak yedekleme almak için kullanılan fotoğraf uygulaması, Google Play’de beş milyar yüklemeye ulaştı. WhatsApp’tan sonra 2020’de kilometre taşına ulaşan yalnızca ikinci uygulama oldu. Son zamanlarda uygulama, bazı resimleriniz için 3D benzeri bir etki yaratacak yeni bir özellik olan Sinematik fotoğrafları da duyurdu. Haritalar zaman çizelgesinin eklenmesiyle, Google Fotoğraflar ve Google Maps, her zamankinden daha güçlü bir entegrasyon paylaşacak.

Exit mobile version