Google Fortnite Görev Gücü Oluşturdu

Google, Epic Games'in hareketlerine yanıt olarak "Fortnite görev gücü" oluşturdu. Gelin detaylara birlikte bakalım...

Google, Epic Games Inc.’in Fortnite ile uygulama mağazasını devre dışı bırakmasından o kadar endişeliydi ki; oyun geliştiricisi tarafından yapılan yasal bir dosyaya göre sorunla yüzleşmek için bir özel ekip oluşturdu.

Görev gücü, Epic’in son derece popüler oyunun Android sürümünü Samsung Electronics Co.’nun Galaxy Mağazası ve 2018’de doğrudan Epic’in web sitesi aracılığıyla sunmaya başlamasından sonra oluşturuldu. Dosyaya göre kullanıcılara Google Play mağazasını atlamanın bir yolu verildi.

Olay Epic’in Fortnite İçin Google ve Apple’a Davasıyla Başladı

Epic’in Google ve Apple Inc.’den uygulama mağazalarında komisyon ödemekten kaçınma çabaları; geçen yıl her iki şirketin de Fortnite’ı kaldırmasıyla ve Epic’in dava açmasıyla parlama noktasına ulaştı. Yasal hesaplaşma, Alphabet Inc.’in Google ve Apple’ın mobil yazılımda baskın bir güç olarak görülen uygulama mağazası politikalarına eleştiri oldu. Ayrıca bu iki mağaza için düzenleyici inceleme yapılmasına yardımcı oldu.

Ekim ayında Google, Epic’in kullanıcıları riske atan Android telefonlarda Fortnite’ın “onaylanmamış” bir sürümünü zorladığını savunarak karşı dava açtı. Google, Apple’ın aksine diğer mağazaların Android cihazlarda çalışmasına izin verdiği için uygulama mağazasının tekel olmadığını söyledi.

Pazartesi günü Epic, Google’ın iddialarını güçlü bir şekilde çürüterek yanıt verdi. Bu dosyalama, uygulama mağazasını atlayarak oyunla başa çıkmaya yardımcı olması amaçlanan Google’ın “Fortnite Görev Gücü” ile ilgili ayrıntıları içeriyordu. Dahili Google belgelerine atıfta bulunan Epic’e göre; grup 2018’de günlük olarak bir araya geldi.

Epic, çalışmalarının bir parçası olarak; Fortnite’ı Google’ın uygulama mağazasının dışına yükleyen kullanıcılar için potansiyel bir güvenlik sorunu üzerinde durdu. Bu tür senaryolarda Google, uygulama üreticisine kusurları yayınlamadan önce onarması için 90 gün verir. Ancak dosyaya göre Google, dokuz gün içinde bilgileri medyadaki arkadaşlarına götürdü.

Google Android Telefonlar İçin Tekel Mağaza Olmayı Sürdürmek İstiyor

Dosyaya göre, “Bunun yerine, kullanıcıların güvenliğini göz ardı eden Google; ‘kelimeyi yaymak’ için acele etti”. Buradaki fikir, “geliştiricilerin Google Play dışında piyasaya sürülmesini engellemekti. Ayrıca Google’ın Android uygulama dağıtımı üzerindeki tekelini sürdürmek” idi.

Google Pazartesi günü yaptığı açıklamada eylemlerini savundu. Sözcü Peter Schottenfels, “Epic, Fortnite’ı tüketicilerin verilerini tehlikeye atacak güvenlik açıklarıyla Android’de yayınladı. Güvenlik en önemli önceliklerimizdir. Bu nedenle, Uygulama Güvenliği politikamıza uygun olarak elbette kullanıcılarımızı bu güvenlik açığı hakkında uyarmak için adımlar attık. Epic’in iddialarıyla mahkemede mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Dosyaya göre, Google’ın kendi yazılım mühendisleri, uygulama yüklemesiyle ilgili güvenlik uyarılarının abartılı olduğunu hissetti.

 

 

Exit mobile version