Google Dysonics’i satın aldı

Belki de gelecekteki Pixel Buds veya AR ürünlerini desteklemek için Google, kısa süre önce bir 3D ses başlangıcı olan Dysonics‘i satın aldı.

2011’de kurulan Dysonics, UC Davis Technology Incubator’dan çıktı ve kulaklıklar için bir hareket izleyici ile piyasaya giriş yaptı. Google, girişimi geçen yılın Aralık ayında satın aldı. Anlaşma, Google şirketinin Dysonics’i başlangıçtan itibaren IP ve patentlerini de aldığını gösteriyor. Anlaşmanın ücret detayı bilinmiyor.

LG bazı telefonları için Android 12 güncellemesi sözü verdi

GOOGLE DYSONICS’İ SATIN ALMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMADI

Google’ın Dysonics’i satın almasıyla ilgili ilk haber veren Protocol oldu, ancak Google’ın kendisi satın alma hakkında yorum yapmayı reddetti. Bazı Dysonics çalışanları kısa süre önce LinkedIn’de Google’da çalışmaya başladıklarını ve iki çalışan şirkette “ses donanımı” geliştirdiklerini belirtti. Akla gelen ilk düşünce Google’ın Pixel kulaklıklarıdır. 3D sesin Apple’ın AirPods Pro ve Samsung’un Galaxy Buds Pro’nun önemli bir özelliği olduğu göz önüne alındığında, Google’ın Pixel Buds’un gelecekteki bazı yinelemelerinde benzer bir şeyi denemesi beklenen gelişmelerden birisi olarak görülmektedir. Ancak kulaklıklarla ilgili özel olarak bahsedilmediği için, bu konu şu an için spekülasyonyandan öteye geçmedi. Nest hoparlörleri başka bir olasılık olarak gözler önüne seriliyor, ancak Dysonics’in kulaklık konusundaki uzmanlığı göz önüne alındığında bu durumun ihtimalinin daha düşük olduğu belirtiliyor.

Dysonics, tescilli algoritmaların 360 derecelik sesi, hoparlörlerle çevrili olanı taklit etmek için, ancak kulaklıklar veya kulakiçi kulaklıklar aracılığıyla oluşturduğunu açıklıyor:

Kulaklıklar artık medya dinlemenin en yaygın kullanılan biçimi olduğundan, Dysonics kulaklık sesini daha gerçekçi ve sürükleyici hale getirerek temelde değiştiriyor. Dysonics, gerçek bir alanda hoparlörlerle çevrili olmanın doğal etkisini yeniden yaratan, kulaklıklar üzerinde sürükleyici 360° ses deneyimleri oluşturmak için tescilli algoritmalar kullanır.

 

Exit mobile version