Google Drive Dosya Yükleme Nasıl Yapılır?

Google Drive dosya yükleme işlemi için hangi adımlar uygulanmalıdır? İşte bulut depolama hizmetine dosya yüklemek için yapmanız gerekenler!

Google Drive dosya yükleme işlemi nasıl gerçekleştirilir? Google tarafından sunulan bulut depolama hizmetinde görsel, belge gibi dosyaları yüklemek için yapmanız gereken birkaç adım bulunuyor. Bu adımları takip ederek söz konusu işlemi kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

2012 yılının nisan ayında hizmet vermeye başlayan Google Drive, bulut depolama hizmetidir. Dosya saklama, paylaşma ve düzenleme işlemlerini pratik hale getiren platform, tüm dünyada çok popüler durumda.

Kullanılabilmesi için yalnızca bir Google hesabının yeterli olduğu hizmete çeşitli dosyalar yükleyebilirsiniz. Böylece bilgisayarınızda herhangi bir problem yaşamanız halinde belge, görsel gibi dosyalar zarar görmez.

Milyonlarca kullanıcının kullandığı bulut depolama platformunda dosya yükleyebilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Aşağıda yer alan adımları uygulayarak yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Google Drive Dosya Yükleme Adımları Neler?

Google Drive Dosya Yükleme-1

Popüler bulut depolama hizmetine bilgisayar üzerinden dosya yüklemek için web tarayıcısını açın. İnternet tarayıcısı üzerinden Google Drive’ın resmi sitesini ziyaret edin. “Drive’ınıza Gidin” butonuna tıklayın. Bu işlemin ardından oturum açma ekranı açılacaktır.

Üyelik bilgileriniz ile hesabınıza giriş yapın. Sol üst köşede yer alan “Yeni” butonuna tıklayın. Açılan pencerede bulunan “Dosya yükleme” seçeneğine tıklayın. Bunun ardından yüklemek istediğiniz dosyayı seçin.

Google Drive’da dosya yükleyebilmek için tercih edebileceğiniz diğer yol ise sürükle bırak yöntemidir. Bilgisayarınızda yer alan dosyaları bulut depolama platformunun sayfasına sürükleyip bırakarak dosya yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet kullanıcılarının büyük bir kısmı tarafından kullanılan Google Drive’da dosya yükleyebilir, görüntüleyebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Popüler hizmetin web sürümünün yanı sıra Android, iOS ve masaüstü uygulamaları bulunuyor.

Android ve iPhone’da Google Drive Dosya Yükleme

Dosya yükleme işlemini Android ya da iOS cihazınız üzerinden de çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için ilk önce cihazınıza Google Drive uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Uygulamayı yükleyip giriş yaptıktan sonra “+” simgesine dokumalısınız. Ardından “Yükle” butonuna basın.

Yüklemek istediğiniz dosyaları cihazınızda bulun ve üzerine dokunun. Bu işlemi yapmanız durumunda söz konusu dosyalar, telefonunuza veya tabletinize yüklenecektir.

Yukarıda yer alan adımları uygulayarak Android, iOS ve bilgisayar üzerinden popüler dosya depolama platformuna dosya yükleyebilirsiniz. Ayrıca büyük boyutlu dosya gönderme hizmetleri listemize de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version