Google, Chromecast güncellemesi yayınlandı

Google, Nisan 2021 güvenlik yaması ile bir dizi yeni özellik ve hata düzeltmesi ekleyerek Google TV ile Chromecast için bir güncelleme yayınlamaya başladı. Güncelleme aşamalı olarak kullanıma sunuluyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde çoğu kullanıcının kullanımına sunulacaktır.

Reddit kullanıcısı Firefighter2021, 166MB ağırlığında olduğunu gösterdi. Ayrıca Chromecast’i Google TV ile QTS1.210311.005 sürümüne getirecek bir görüntü paylaştı. Firefighter2021 güncellemeyi ilk fark edenler arasındaydı.

Google, Play Store’da yeni politakasını duyurdu

GOOGLE CHROMECAST GÜNCELLEMESİYLE GELEN YENİLİKLER

– Ayrıntılı HDR formatları, çözünürlük / yenileme hızı ve renk formatları için Gelişmiş Video Kontrolleri ayarı.
– Chromecast’inizin mevcut en iyi TV Ayarlarını algılamasına yardımcı olan HDMI hotplug iyileştirmeleri.
– 5GHz ve Mesh ağlar için Wi-Fi İyileştirmeleri.
– Bazı Uygulamalarda Bluetooth Ses kekemelik iyileştirmeleri.
– HDMI-CEC artık ayarlarda yalnızca TV’yi açıp kapatacak şekilde yapılandırılabilir.
– Güvenlik güncellemesi: Android güvenlik yaması seviyesi Nisan 2021’e kadar.

Firefighter2021, Google TV’nin uzaktan kumandalı Chromecast’in de bir güncelleme aldığını söyledi. Ancak hangi yeni özelliklerin (varsa) eklendiği net değil. Uzaktan kumandayı güncellemek için uzaktan ayarlara gidin. Bir şeyin mevcut olup olmadığını göreceksiniz.

Google, son birkaç aydır akış cihazını desteklemekle meşgul. Yakın zamanda şirketin dongle’ı HDR10 + sertifikası aldı. Böylece izleyiciler Google Play’deki (ve başka yerlerdeki) içeriği daha da net bir şekilde izleyebildi. Bu arada arama devi, Google TV ile Chromecast’e Çocuk Profili desteğini de sunmaya başladı. Bu özellik, çocuklara belirli yaşlara uygun içeriğe sahip güvenli bir alan sağlamak için tasarlanmıştır.

Apple TV uygulaması da kısa süre önce Google TV’li Chromecast için kullanıma sundu. Apple’ın orijinal içerik kitaplığını daha fazla izleyiciye ulaştırdı. Apple’ın hala nispeten küçük bir orijinal şov ve film teklifi var. Ancak İngiliz Premier Ligi’nde açıklanamaz bir şekilde kurgusal bir takımın menajeri olarak atanan bir kolej futbolu koçu hakkında bir komedi olan Ted Lasso da dahil olmak üzere bazı öne çıkan şeyler var. Gösteri 23 Temmuz’da ikinci sezonu için geri dönüyor.

 

Exit mobile version