Google Chromebook ile Daha Fazla Steam Oyunu Çalışacak

Google'ın yeni beta'sı daha fazla kullanıcının bir Chromebook'tan Steam oyunlarını çalıştırmasına izin verecek. Bazı oyunlarda hala uyumluluk sorunları var ve Steam kitaplığınızdan en iyi şekilde yararlanmak için Core i5 CPU veya daha iyisine ihtiyacınız olabilir.

Google Chromebook cihazları için Steam desteği getiriyor. Doom’u grafik hesap makinelerinden çürük patateslere ve hatta Doom’un içindeki bir pencereye kadar her şeyde çalıştırmakla ilgili eski şakayı biliyor musunuz ? Aynı şeye aşamalı olarak tanık olmaya başlıyoruz ancak tüm Steam oyun kitaplığınızla.

Perşembe günü Google, ChromeOS 108 beta çalıştıran Chromebook’ların, daha iyi performans ve oyun uyumluluğu dahil olmak üzere alfa sürümünde bazı iyileştirmeler vaat eden Steam’in oyun platformunun beta sürümünü çalıştırabileceğini duyurdu.

Alfa, kullanıcıların ChromeOS dev kanalına geçme şartıyla kısıtlanmış olsa da Google’ın artık talimatları ve desteklenen Chromebook’ların bir listesi var. Ancak yine de komutları takip etmek ve Steam’i çalıştırmak için biraz teknik bilgi birikimine veya en azından güçlü bir yeteneğe ihtiyacınız olabilir.

Google geliştiricileri, Dev kanalının birçok kullanıcı için kararsız olduğunu kaydetti. Bu nedenle anahtar sonunda Chromebook kullanıcılarına hareket halindeyken, en azından bir Steam Deck’in etrafında sürüklenmedikleri zaman, Steam kitaplıklarının tam bir tadını sunabilir.

Google Chromebook Cihazlarının Bazılarına Destek Eklendi

Ürün Müdürü Zach Alcorn duyuru gönderisinde, ekibinin AMD Ryzen 5000 C-Serisi C PU’ları ve 12. Nesil Intel Core CPU’ları çalıştıran cihazlar için destek eklediğini de belirtti.

Minimum CPU gereksinimleri şu anda bir i3 veya Ryzen 3’ün düşük seviyesindedir. Teknik olarak bazı oyunları bu kadar minimum özelliklerle çalıştırabilirsiniz. Ancak Google geliştiricileri 16 GB RAM ve Core i5 veya Ryzen 5 veya daha iyisini önerdiklerini söyledi. Google, desteklenen cihazların bir listesini ekledi.

Şirket, “Daha çeşitli Chromebook’larda” oynanabilen “yüzlerce Steam oyunu” olduğunu söylerken, Dota 2 veya Grand Theft Auto V gibi diğer birçok oyunun mükemmel çalışmayacağını da ekledi. The Witcher 3: Wild Hunt veya Fallout 4 gibi diğer oyunlarda 16 GB ram ve orta veya daha düşük grafik ayarları gerekebilir.

Google’ın, en az Ocak 2020’den beri Steam’i ChromeOS ile uyumlu hale getirmek için çalıştığı bildiriliyor. Ancak şirketin, çoğunlukla Chromebook’lar gibi bulut tabanlı cihazlarda doğal depolama sorunlarını aşmak için bazı geçici çözümler geliştirmesi gerekiyordu.

Geliştiriciler ayrıca Vulkan 1.3 ve DirectX 12 oyunlarında CPU yükünü azaltarak Chromebook’ların sevilen pil ömründen tasarruf etmeye çalıştıklarını ve aynı oyunları daha iyi ekran ölçeklendirme ile biraz daha sorunsuz çalıştırdıklarını söyledi.

Oyun Oynama Destekli Cihazlar

Google kısa süre önce, özellikle oyun oynamayı desteklemek için tasarlanmış üç farklı Chromebook oluşturmak için üreticilerle birlikte çalıştığını açıkladı (bunlar öncelikle Bulut’a yönelik olsa da). Asus, Acer ve Lenovo’nun beğenisine sunulan yeni Chromebook’ların tümü 700 dolardan başlıyor.

Bu da tam bir dizüstü bilgisayarın fiyatına konfor için biraz fazla yaklaşıyor. Yine de avantajı, her modelin Asus ve Lenovo dizüstü bilgisayarlar için sırasıyla 11. nesil Core i7 ve Core i5 modelleri dahil olmak üzere yüksek çözünürlüklü ekranları ve CPU’ları desteklemesidir .

Her ne kadar hareket halindeyken Steam kitaplığınıza erişmek istiyorsanız, bir cihaz için 700 dolar ödemenizde biraz şüpheli bir şey olabilir.

Exit mobile version