Google, Chrome OS 86 güncellemesini durdurdu

Google, Chrome OS 86 güncellemesini bu ayın başlarında, menü simgeleri için bayraklar, geri-ileri önbellek, güvenlik iyileştirmeleri ve daha fazlasını içeren kararlı kanalda kullanıma sunmaya başladı. İlk kullanıma sunmanın başlamasından kısa bir süre sonra, Google, Chrome OS 86 güncellemesinde görme engelliler için yeni erişilebilirlik özelliklerini tanıttı. Ancak güncelleme henüz Chromebook’ların büyük çoğunluğunda yer almazken, Google’ın bilinmeyen nedenlerden dolayı güncellemeyi geri aldığı bildirildi.

FACEBOOK NEW YORK ÜNİVERSİTESİ İLE KARŞI KARŞIYA

CHROME OS 85 LİSTELENİYOR

Yakın tarihli bir Chrome Unboxed raporuna göre, Chrome OS 86’nın kararlı sunumu aniden durduruldu. Google bu kararla ilgili hiçbir bilgi yayınlamadı. Chrome OS sürümleri blogu konuya herhangi bir ışık tutmuyor. Ancak Chrome OS sürüm matrisi web sitesinde artık desteklenen cihazların çoğu için en yeni kararlı kanal sürümü olarak Chrome OS 85 listeleniyor.

CHROME OS 86 NEDEN DURAKLATILDI?

Google’ın yakın zamanda Chrome’un bellek sistemindeki 86 sürümünde bir güvenlik açığı keşfettiğini belirtmek gerekir. Ancak şirket, güvenlik hatasını gidermek için hemen bir yama yayınladı. Bu, bizi güvenlik açığının Google’ın kullanıma sunmayı duraklatma kararının arkasındaki neden olmadığına inandırıyor. Chrome Unboxed, kullanıcılar güncellemenin ardından aile bağlantısı giriş hatalarından Play Store uygulamasının çökmesine kadar çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını bildirdikleri için güncellemenin duraklatıldığını belirtiyor.

GOOGLE CHROME OS 86 GÜNCELLEMESİ NASIL GERİ ALINIR?

Şu an itibariyle, Google’ın geri kalan cihazlar için Chrome 86 sunumunu ne zaman devam ettireceği veya şirketin doğrudan Chrome 87 sürümüne geçip geçmeyeceği belli değil. Zaten Chrome OS 86’ya güncelleme yaptıysanız ve cihazınızda sorunlarla karşılaşıyorsanız, Powerwash ve Geri Döndür özelliğini kullanarak 85 sürümüne geri dönebilirsiniz.

Exit mobile version