Google Chrome Android sorunu! Bazı telefonlarda kullanılamayacak

Google Chrome, hemen hemen tüm platformlarda en çok kullanılan web tarayıcısıdır ancak, tarayıcının Android sürümü yalnızca şu anda 64 bit varyantına sahip. Ancak maalesef kullanıcıların çoğu için mevcut değil.

Google, geçtiğimiz hafta Android için Chrome 89’daki performans iyileştirmelerini ayrıntılarıyla anlatan bir blog yayınladı. Aynı gönderide, arama devi, tarayıcının en son 64 bit varyantı için uygun cihazlardan bahsetti.

WhatsApp ve Instagram büyük bir kesintiden kurtuldu

Android Police tarafından bildirildiği üzere, Android 64 bit için Google Chrome minimum 8 GB RAM ve Android 10 gerektirir. Diğer bir deyişle, Chrome’un daha iyi sürümü yalnızca amiral gemisi ve birinci sınıf orta sınıf akıllı telefonlar için kullanılabilir. Bu nedenle, milyonlarca orta düzey ve bütçeli Android kullanıcısı dışarıda bırakılır.

Google’ın kendi Pixel akıllı telefonları bile Pixel 5 haricinde 8 GB RAM ile gelmiyordu. Daha önce, bu miktarda RAM yalnızca oyun akıllı telefonlarında ve seçkin üst düzey birinci sınıf amiral gemisi akıllı telefonlarında bulunuyordu. Ancak şimdi, 8GB RAM’e sahip birçok orta sınıf telefon var. Bu telefonların çoğu Çinli OEM’lerden geliyor.

Her neyse, Android akıllı telefonlar kullanıcıların harici kaynaklardan uygulama yüklemesine izin verdiğinden, ilgilenen kullanıcılar APKMirror gibi güvenilir web sitelerinden Chrome 64 bit APK yüklemeyi deneyebilirler.

Ancak, cihazınız uygunluk kriterlerini karşılamıyorsa, Google Play Store’a yeni bir Chrome güncellemesi geldiğinde 64 bit Chrome varyantının 32 bit varyantı ile değiştirileceğini belirtmekte fayda var. Bu nedenle, bu kullanıcıların her yeni güncellemede 64 bit varyant APK’yi manuel olarak yüklemeleri gerekecektir.

Android için 64 bit Google Chrome

Google, akıllı telefonları gereksinimlerini karşılayan kullanıcılara Chrome’un 64 bit sürümünü sunmaya başladığından, bazı Android kullanıcıları aslında tarayıcısının güncellenmiş sürümünü kullanıyor olabilir.

Tarayıcınızın önceden güncellenip güncellenmediğini kontrol etmek için Chrome’u açıp tarayıcının adres çubuğuna “chrome: // version” yazabilirsiniz. Bu, çalıştırdığınız yapı, kullandığınız Android sürümü ve cihaz verileriniz dahil olmak üzere çok sayıda farklı bilgi getirecektir. Ancak bilgiler, sürüm numarasından sonra listenin en üstünde görüntüleneceğinden, Chrome 64 bit çalıştırıp çalıştırmadığınızı kolayca anlayabilirsiniz.

Chrome’un 64 bit sürümünü kullanarak, daha iyi RAM yönetiminin bir sonucu olarak büyük olasılıkla bazı performans iyileştirmeleri yaşayacaksınız.

Gelecekte Google, geliştiricilerin bu yılın Ağustos ayından itibaren Google Play Store’a yalnızca 64 bit uygulamaları yüklemesine izin vermeyi planlıyor ve önümüzdeki yıl, Arm’ın en yeni işlemcileri yalnızca 64 bit uygulamaları destekleyecek.

Exit mobile version