Google Chat gelişmiş arama özelliği alıyor

Geçen haftaki resmi lansmanın ardından Google Chat, son güncelleme ile gelişmiş arama özelliğini alıyor. Android’den başlayarak bu yeni özellik, “dosyalar ve bağlantılar” gibi yapıları daha kolay bulmanıza yardımcı olacak filtreler ekliyor.

Arama simgesine (özel Chat uygulamasında) veya alana (Gmail) dokunduğunuzda, arama sonuçlarının daha dengeli bir görünümünü sağlayan yeni kullanıcı arayüzünü göreceksiniz. “Kimden”, kişileri aramanıza izin verir. “Girildi” sorguları grup sohbeti/odasına göre hassaslaştırır.


İlginizi Çekebilir: Google, Akıllı Yanıt Sistemini Hangouts Chat’e Getiriyor


Ekleri (Belgeler, Slaytlar, E-Tablolar, Resimler, PDFS veya Videolar) arayabilirsiniz. Ayrıca belirli bir tarih aralığı veya “bir haftadan/aydan/vb.’den daha eski” belirtebilirsiniz. Son iki seçenek “Bağlantısı var” ve “Benden bahsedenler” seçenekleridir.

GOOGLE CHAT GÜNCELLEMESİ İLE DETAYLI ARAMA YAPABİLİRSİNİZ

Mesajdan hatırladığınız bir kelimeyi aramada kullanabilirsiniz. Böylece sistem mesajlardaki içeriği de arayacaktır. Özellikle dosya, resim veya bağlantı gibi bir şey arıyorsanız; mevcut filtrelere anında dokunabilirsiniz. Bu, Telegram’daki ve diğer bazı IM istemcilerindeki arama filtrelerine çok benziyor.

Google, bir blog gönderisinde bu yeni arama özelliği ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Artık mobil cihazlarda etkileşimli filtreleri kullanabilirsiniz. Ayrıca arama sonuçlarınızı hızla düzenleyerek Google Chat içeriğini daha hızlı arayabilirsiniz. Bu filtreler, dosyalar ve bağlantılar gibi yapıları daha kolay bulmanıza yardımcı olur.

Bir mesajdan hatırladığınız bir anahtar kelimeyi aramayı deneyebilirsiniz. Ayrıca belirli bir sohbetteki tüm dosyalara bakmak için bir filtre kullanabilirsiniz. Arama sonuçlarının daha dengeli bir görünümünü sağlamak için görsel arayüzümüzü de yeniledik. sonuçlar artık mesajların detaylarını da içerecek. Tam olarak aradığınız içeriği bulmanızı daha da kolaylaştıracak.”

IOS VE WEB’E TEMMUZ’DA GELECEK

Son olarak, sonuçlar artık mesajların içeriğini de gösteriyor. Böylece tam olarak aradığınız içeriği bulmanız daha da kolaylaşıyor. İyileştirilmiş Google Chat araması artık Android’de mevcut. En son Gmail veya Chat uygulamasını güncellediğinizden emin olun. iOS ve web istemcileri bu özelliği Temmuz 2021’in sonuna doğru alacak.

 

Exit mobile version