Google Bulut Oyun Oynamayı Kolaylaştırıyor

İddiaya göre Google, bulut oyun açmayı kolaylaştıran bir özelliği test ediyor. Bu özellikle oyunlar doğrudan açılabiliyor.

Google Bulut Oyun Oynamayı Kolaylaştırıyor

Google, bulut oyun oynamaya başlayana kadar geçen süreyi azaltmak için yeni bir özelliği test ediyor. Teknoloji devinin bir video oyununun ismi arama motorunda aratıldığında hiç beklemeden video oyununun açılmasını sağlamaya hazırlandığı öne sürüldü.

Bir video oyununu oynamak için o oyunun ismini arama motorunda aratmak ve “Play” butonuna tıklamak yeterli oluyor.

The Nerf Report’tan Bryant Chappel, bu değişikliği fark eden birkaç kişiden biri gibi görünüyor. Chappel, bunun Google’ın kendi bulut oyun hizmeti Stadia ile sınırlı olmadığını da keşfetti. Nvidia GeForce Now, Amazon Luna ve Xbox Cloud Gaming ile çalıştığı da iddia edildi.

Google Bulut Oyun Açmayı Nasıl Kolaylaştırıyor?

Oyunları indirip oynamak yerine bulut oyun sistemleri ile oynamanın avantajları saymakla bitirilemeyecek kadar fazla ama yine de oyuncular bir video oyununu açarken epey vakit kaybediyor.

Google’ın test ettiği ileri sürülen yeni özellik bulut oyunları direkt açmayı sağlıyor. Bu da oyuncuların zamandan tasarruf etmesine yardımcı oluyor.

Paylaşılan bilgilere göre hangi bulut oyun hizmetini kullanacaksanız orada oturum açmanız gerekiyor. Yani bu özelliğe rağmen doğrudan video oyununa girmeniz pek mümkün değil. Bütün oyunlar için de geçerli değil. Bu muhtemelen şu an test aşamasında olmasından kaynaklanıyor. İleride daha fazla oyun için geçerli bir özellik hâline gelebilir.

Google’ın bu özelliği ne zaman kullanıma sunacağı ya da sunup sunmayacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Bazı kullanıcılar, “Play” seçeneğini bazen görüp bazen göremediğini ileri sürdü.

Seçeneğin çıktığı oyunlar arasında Control, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Fortnite gibi oyunların bulunduğu belirtildi. Bazı oyunlarda bu seçeneğin görünmemesinin bir diğer sebebi de arama motorunun kararı geliştiricilere bırakmayı istemesi olabilir.

Bu durumda geliştirici eğer isterse doğrudan bu hizmetlerle video oyununun oynanmasını sağlayabilir, istemezse oyuncuların bulut oyun hizmeti üzerinden video oyununu bulup açması gerekir.

Yeni özellik eğer herkese açık bir şekilde kullanıma sunulursa video oyunlarını bu şekilde oynamayı tercih edenler için önemli bir avantaj sağlayacaktır. Peki, sizin bu özellik ile ilgili düşünceleriniz neler? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version