Google Bard ChatGPT Verileri ile mi Eğitildi?

Google Bard, ChatGPT verileri ile mi yoksa tamamen Google tarafından mı geliştirildi? Yeni bir iddia, soru işaretlerini arttırdı.

Google Bard ChatGPT

Google Bard, ChatGPT verileri ile eğitilmiş olabilir mi? Google’ın yapay zeka destekli sohbet botunun OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin verdiği yanıtlarla eğitildiğine dair bir iddia ortaya atıldı. Bu iddia, teknoloji gündemine yerleşti.

Bard her ne kadar etkileyici bir çıkış yapmayı başarmış olmasa da tıpkı OpenAI’ın başlangıçta yaptığı gibi sınırlı bir kullanıcı grubu tarafından test edilmeye açıldı. Bu da Bard’ın şu an bazı kullanıcılar tarafından test edilebildiği anlamına geliyor.

The Information tarafından aktarılan bilgilere göre eski bir Google çalışanı, şirketin kendi sohbet botunu eğitmek için rakip sohbet botun yanıtlarını kullandı. Google’dan ise bu iddialara yönelik açıklama gecikmedi.

Google Bard ChatGPT ile mi Geliştirildi?

Google, eski Google çalışanına göre ShareGPT isimli bir web sitesinden alınan ChatGPT verilerine dayanarak Bard’ı eğitti. ShareGPT isimli bu web sitesi, kullanıcıların bir oturum boyunca ChatGPT’ye sorduğu soruları ve aldığı yanıtları gösteriyor. Bu da onu yanıtları incelemek için harika bir seçenek haline getiriyor.

Google, ChatGPT verilerinin eğitim için kullanıldığı ile ilgili iddiaları kesin bir dille yalanladı. Konu ile ilgili The Verge’e açıklamada bulunan sözcü, “Bard, ShareGPT veya ChatGPT’den gelen herhangi bir veri ile eğitilmedi” dedi.

The Information’ın haberine göre eski çalışan, Google’ı OpenAI’ın hizmet şartlarını ihlal ederek ChatGPT verilerini kullanmaması konusunda uyardıktan sonra rakibi OpenAI’a katılmak için Google’dan ayrıldı.

Exit mobile version