Google Asistan, Çoklu Dili Genişleterek Telefon Desteği Sunuyor

Mobil Dünya Kongresi bu hafta yapılıyor. Google son birkaç yıldır büyük Android duyuruları yapmak için yılın en büyük telefon şovunu yapma fırsatı bulamıyor. Ancak şirketin önemli bir başka mobil yazılım platformu var: Google Asistanı.

Dolayısıyla bu yıl, onu gelişmekte olan pazara yaymak için tasarlanmış bir dizi yeni özelliği Google duyuruyor. Daha fazla Android telefonun, bir Google Asistan düğmesi olacak. Google Asistan, KaiOS özellikli telefonlarda sesle yazı yazmaya başladı ve çoklu dil desteğini genişletiyor.

Google, Kendi Ekipmanlarına Ciddi Bir Destek Verdi

Google, düğmedeki davranışlarında bir miktar tutarlılık sağlamak için çalışıyor. Tek bir basış sistemi başlatıyor. Bir çift basış, Asistanın günlük bilgi akışını getiriyor ve uzun basış konuşma moduna izin veriyor.

Google, geçen yıl işletim sistemine 22 milyon dolar yatırım yaptı ve bugün bu işletim sistemine daha da derinlemesine gidiyor. Artık, bir kullanıcı ekranda bir imleci gördüğünde, mesajları silmek için T9 kullanmak yerine Google Asistan’ı ses türü olarak kullanmak mümkün olacak.

Exit mobile version