Google, Arama Sonuçlarında Yapay Zeka Yanıtları Gösteriyor

Google, arama sonuçlarında yapay zeka tarafından hazırlanan yanıtları küçük bir kullanıcı grubuna göstermeye başlıyor.

Google, Arama Sonuçlarında Yapay Zeka Yanıtları Gösteriyor

Google, arama sonuçlarının en üstünde kullanıcının sorusuna yanıt veren bir özet sunmak için yapay zeka kullanmaya başlıyor. Google’ın üretken yapay zeka teknolojisi kullanılarak oluşturulan bu bölüm sadece Search Labs’ta SGE’yi (Search Generative Experience) seçenlere görünüyordu.

Search Engine Land’in aktardığı bilgilere göre göre Google, şimdi bu özelliği Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen arama sorgularının küçük bir kısmına eklemeye başladı. Bu nedenle ABD’deki bazı kullanıcılar henüz SGE’yi etkinleştirmemiş olsa bile Google’ın yapay zeka tarafından sunulan özet bölümünü görebiliyor.

Yapay Zeka, Google’ın Arama Sonuçlarında Nasıl Cevaplar Sunuyor?

Şirket, SGE’yi geçen yıl mayıs ayındaki I/O geliştirici konferansında şimdilerde Gemini olarak bilinen ChatGPT Rakibi Bard’ı gösterdikten kısa bir süre sonra tanıtmıştı. Kasım ayına gelindiğinde bu özellik İngilizce dışında 120 dilde daha kullanılabilir hâle gelmiş ama yine de isteğe bağlı olarak kullanılmaya devam ediliyordu.

Search Engine Land, Google’ın karmaşık sorgular gerçekleştirildiğinde ya da birden fazla web sitesinden bilgi almanın faydalı olacağını düşündüğünde katılmamış olsanız bile size bu yanıtları sunmaya başlayacağını belirtti. Örneğin kullanıcı bir soru sorduğunda yapay zeka otomatik olarak o soruya verilen cevabı arama sonuçlarının üstünde gösterecek.

Exit mobile version