Google’a Bing’in İzinden Gidilerek Yapay Zeka Ekleniyor

Google arama motoru yapay zeka ile desteklenmeye başlayabilir. Google CEO'su Sundar Pichai önemli açıklamalarda bulundu.

Google Arama Motoru Yapay Zeka

Google arama motoru yapay zeka ile daha etkili bir hâle gelebilir. The Wall Street Journal’a açıklamada bulunan şirketin CEO’su Sundar Pichai, Google’ın en önemli rakiplerinden biri hâle gelen Bing ile olan rekabetinde geride kalmamak için izleyeceği strateji hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Pichai’ye göre Google’ın arama motoruna da Bing’de olduğu gibi yapay zeka ile etkileşime geçmek mümkün olacak. Arama motorunun kullanıcıları, Google’ın botuna herhangi bir konu hakkında soru sorabilecek.

Google Arama Motoru Yapay Zeka ile Desteklenecek

Microsoft, OpenAI tarafından geliştirilip sunulan ChatGPT isimli sohbet botunu kendi web tarayıcısına ve Bing arama motoruna uyarlamasının ardından kullanıcıların önemli bir kısmı Google’ı bırakıp Bing’e yöneldi.

Kullanıcılar şu an bir araştırma yaparken tamamen yapay zekaya güvenmek yerine daha çok Google gibi arama motorlarında sıralanan web sitelerini kullansa da bu Bing’in aktif olarak kullanılmasının önünde engel oluşturmuyor.

Pichai yaptığı açıklamada sohbet botu destekli arama motoru deneyiminin ne zaman sunulacağı hakkında net bir bilgi paylaşımında bulunmadı ancak Google’ın Microsoft’un gerisinde kaldığı açık. Şirket, çoğu kişinin gözünde arama motoru devi olarak tanımlanıyor. Aylık aktif kullanıcı sayısı diğer çoğu arama motorunun çok önünde yer almasını sağlıyor.

Google’ın zirvedeki konumunu başka arama motorlarına bırakmaması için diğer arama motorlarındaki gelişmelerden kendi kullanıcılarının da yararlanmasını sağlaması gerekiyor. Bunu yapıp yapamayacağı ise şimdilik bir soru işareti olarak kalıyor.

Exit mobile version