Google, Android için kaydırmalı ekran görüntüsünü destekleyecek

Google şu anda Android için birden fazla ekran görüntüsü alma ihtiyacını ortadan kaldıran yeni bir ekran görüntüsü seçeneğini test ediyor. Bu özellik Uzun Ekran Görüntüsü olarak bilinir ve bir web sayfasının tamamını kaplayan kayan ekran görüntülerinin alınmasına izin verir.

Android, ilk günlerinden beri yerel ekran görüntüsü işlevine sahipti. Çoğunlukla, bu işlevsellik herhangi bir büyük değişiklik görmedi. Fikir hala oldukça basit. Sesi kısma ve güç düğmesine aynı anda basın ve herhangi bir sayfadaki herhangi bir uygulamadan ekran görüntüsü alın (bankacılık uygulamaları ve bazı medya uygulamaları gibi ekran görüntülerini açıkça kısıtlayan uygulamalar hariç). Google, Android 11 ile yerel kaydırma ekran görüntülerini test ediyordu. Ancak özellik kararlı yapılara ulaşmadı. Şimdi, Google’ın Android’de Chrome için kaydırmalı ekran görüntüsü desteği üzerinde çalıştığı anlaşılıyor.

Chrome Story’den gelen bir rapora göre, Android için Google Chrome gelecekte tarayıcıda ekran görüntülerini kaydırmayı etkinleştirmesi gereken yeni bir deneysel bayrak var.

REDMI NOTE 9’UN ÖZELLİKLERİ

ANDROID TELEFONLARINDA CHROME UYGULAMASI İÇİN ÖZEL OLACAK

Bayrak, henüz test edilebilecek canlı bir özelliğe yol açmasa da, ondan ne bekleyebileceğimizi açıklıyor. Esasen, uzun ekran görüntülerini yakalayabilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Bu, daha önce Android için Google tarafından bir platform olarak önerilen değişikliklerin aksine, Chrome tarayıcısında özel olarak bulunacaktır. Bu özellik yayınlandıktan sonra kullanıcılar, Chrome’da görüntülenen web sayfalarının tamamını yakalayabilecek.

GOOGLE ANDROID EKİBİ ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Birçok OEM, Android’in üstündeki özel UX kaplamalarında kayan ekran görüntülerini zaten uyguladı. Özellik farklı isimlerle anılıyor. Ancak fikir şu anda ekranda görünen alan yerine dikey olarak kaydırılabilir tüm alanın ekran görüntüsünü yakalamaktır. Android ekibindeki mühendisler, özelliği platformda yerel olarak uygulamak için hala çalıştıklarını ve gelecekte bir ara geleceğini belirttiler. Bu nedenle, Chrome’daki özellik, tarayıcı için geçici bir çözüm olmalı. Platform özelliği şekillenip iyileştirilirken ihtiyaçlara hizmet etmelidir. Chrome zaten bir ekran görüntüsü düzenleyici sunuyor. Bu nedenle gelecek özellik yerinde olmayacak.

Exit mobile version