Google Android İçin Altı Adet Yeni Özellik Duyurdu

Google, Android işletim sistemi için 6 adet yeni özellik duyurdu. Bu özellikler yaz aylarında kullanıcıların erişimine açılacak. Üstelik bu özellikler sadece Pixel telefonları için geçerli olmayacak. Tüm Android telefonlar için geçerli olacak. İşte detaylar!

Şirket, bu hafta en son Pixel özelliklerini duyurdu. Bu sefer bir bütün olarak Android için bazı yeni özelliklerin başka bir duyurusu ile geri döndü. Şirket ilk kez böyle bir şey yaptı. Şirket, Pixel telefonlarından ilham alan bu özellikleri Android telefonlar için duyurdu.


Benzer İçerik: Google Fotoğraflar’a alternatif olan ücretsiz uygulamalar


Google, Deprem Uyarıları Sistemi Türkiye’ye geliyor

İlk olarak, Android Deprem Uyarıları Sistemi küresel olarak kullanıma geliyor. Etkilenen bölgelerdeki insanlar, bir deprem gerçekleşmeden saniyeler önce uyarı alacaklar. Şimdiye kadar bu, Yeni Zelanda ve Yunanistan’da mevcuttu. Şimdi de Türkiye, Filipinler, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’a geliyor. Şirket, deprem riskinin daha yüksek olduğu ülkelerde bunu başlatmaya öncelik verdiğini ve önümüzdeki yıl daha fazla ülkenin buna sahip olacağını söylüyor.

Google Deprem Uyarıları
Google Deprem Uyarıları

Yıldızlı mesajlar

Sıradaki özellik ise, daha sonra kolayca bulmak için artık Mesajlar uygulamasında bir mesaja yıldız ekleyebilirsiniz. Mesaja uzunca dokunduktan sonra yıldızı seçerek yapabilirsiniz. Bunların hepsini sizin için tutan yeni bir Yıldızlı kategorisi de var. Bu özellik ‘önümüzdeki haftalarda daha geniş bir şekilde kullanıma gelecek’.

Asistan uygulaması artık sizi uygulamaların içindeki belirli yerlere götürecek. Böylece doğrudan uygulamaya atlamak ve bu görevi tamamlamak için “Hey Google, faturamı öde” gibi şeyler söyleyebilirsiniz. Komut listesini ise “Hey Google, kısayollar” diyerek öğrenebilirsiniz.

Android Auto

Son olarak, Android Auto deneyimi daha özelleştirecek. Başlatıcı ekranınızı telefonunuzdan kişiselleştirebilir ve karanlık modu manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Medya uygulamalarındaki yeni sekmeler, “başa dön” seçeneği ve kaydırma çubuğundaki A’dan Z’ye düğmesiyle içeriğe göz atmak da daha kolay oluyor. Ayrıca Android Auto’yu ilk kez kuruyorsanız, bu işlem artık daha hızlı.

EV şarj, park etme ve navigasyon uygulamalarını artık Android Auto’da da kullanabileceksiniz. Ayrıca mesajlaşma deneyimi iyileşti. Böylece başlatıcı ekranından en sevdiğiniz mesajlaşma uygulamalarına ulaşabilirsiniz. Yeni mesajları doğrudan WhatsApp ve Mesajlar’dan küresel olarak okuyabilir ve gönderebilirsiniz. Android Auto özellikleri, uyumlu bir araca bağlandığında Android 6 ve daha yenisi olan telefonlarda kullanılabilir.

Bunun dışında Voice Access ve yeni emojiler de mevcut. Bu yeni özelliklerin ise Yaz aylarında karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

Exit mobile version