Google, açılmayan Android uygulamalarının sorununu düzeltti

Birçok Android uygulaması son birkaç saat içinde aniden kilitlenmeye başladı ve Google yaşanan bu soruna el attı. Bu sorun yaşanırken telefonunda herhangi bir uygulamayı açmak isteyen Android kullanıcıları korkunç “kapanmaya devam et” uyarı mesajlarını aldılar. Twitter ve Reddit forumları, uygulamaların çöktüğüne dair raporlarla dolu. DownDetector ayrıca Gmail ve Amazon için kesinti raporlarında büyük bir artış gösteriyor. Masaüstü Gmail Web arayüzü ve Google Workspace hizmetleri etkilenmedi.

Bazı uygulamalar Android kullanıcıları için kilitleniyordu, ancak Google bunu düzeltti. Sorun, Android uygulamalarının web içeriğini görüntülemesine izin veren Android Sistem Web Görünümü adlı bir sistem bileşeninden kaynaklanıyordu. Google artık kullanıcıların Android Sistem Web Görünümü’nü 89.0.4389.105 sürümüne ve Google Chrome’u en son sürüme güncellemesini gerektiren bir düzeltmeye sahip. Her ikisi de Google Play’de mevcuttur.

Sızan Xiaomi Mi 11 Lite 4G’de Snapdragon 732G görünüyor

GOOGLE ANDROID UYGULAMA SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

Gmail için Google Workspace kontrol paneline göre sorunlar Pazartesi öğleden sonra başladı ve yaklaşık yedi saat sürdü. Şirket, sorunlar çözülene kadar masaüstü arayüzünün kullanılmasını önerdi.

Google, The Verge’e yaptığı açıklamada, “WebView ile ilgili olarak Android’deki bazı uygulamaların bazı kullanıcılar için kilitlenmesine neden olan bir sorunun farkındayız. Şu anda kapsamı tam olarak doğrulamak için çalışıyoruz ve bir düzeltme devam ediyor.” dedi.

Bazı kullanıcılar, WebView’daki en son güncellemenin kaldırılmasının sorunu çözdüğünü söyledi. Aslında, Samsung’un resmi ABD destek Twitter hesabı tam olarak bu adımı atmanızı önerdi.

Kontrol paneli şu anda sorunsuz çalışan tüm hizmetleri gösteriyor. Kilitlenmeler, Android Sistem Web Görünümü ile ilgili bir sorundan kaynaklanıyor.

Google’dan açıklama eklendi. Sorunu çözen güncellenmiş Web Görünümü ve Chrome tarayıcısına bağlantılar eklendi.

Samsung Galaxy M12 ilk gün satış rekoru kırdı

Exit mobile version