Gökyüzünü İzlemek İçin En İyi Uygulamalar

Gökyüzündeki yıldızların ve gezegenlerin hikayesini ve gördüğünüz garip ışıkları merak mı ediyorsunuz? Sizlere gökyüzünü izlemek için en iyi uygulamaları derledik...

Gökyüzünü izlemek için en iyi uygulamalar listesini sizler için derledik. İnsanlar, gece gökyüzüne tarihin şafağından beri hayranlık duymuştur. Takım yıldızları, yıldızlar ve gezegenler hakkında hikayeler her zaman var oldu. Gökyüzünde gördüğümüz garip ışıkların neler olduğu her zaman merak uyandırdı. Modern astronomi, o zamanlardan bu yana, gökyüzü hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkardı. Herhangi bir mit veya masal kadar harika bir evren oluşturdu. Mobil yıldız haritaları, astronomi yardımcıları ve diğer uygulamalar bu harikaların bir kısmını dünyaya ve avucunuzun içine kadar getirdi.

Technotoday olarak sizin için Android veya iOS cihazınızda gökyüzünü izlemek en iyi 7 uygulamalar listesini hazırladık.

  1. SkyView Lite
  2. Night Sky 8
  3. Sky Map
  4. Star Walk 2
  5. Solar Walk 2
  6. Stellarium Plus
  7. Sky Guide AR

İŞTE GÖKYÜZÜNÜ İZLEMEK İÇİN EN İYİ 7 UYGULAMA

 

1-SkyView Lite (Ücretsiz)

Terminal Eleven’ın SkyView’u, hepsi bir arada yıldızlara bakış ve gökyüzü kılavuzu uygulamalarından nelerin beklenebileceği konusunda size iyi bir fikir verir. SkyView, gökyüzünde nelerin olup bittiğini artırılmış gerçekçilikle size göstermek için, telefonunuzun ekranını ve sensörlerini kullanıyor. Kullanıcılar, yıldızları, gezegenleri ve takımyıldızlarını tanımak için akıllı telefonlarını ve tabletlerini AR vizörlerine dönüştürür; uygulama bir nesnenin gökyüzündeki izinin yanı sıra seçilen nesneler, gezegenler ve uydular hakkındaki bilgileri de görüntüler. SkyView, gökyüzünü, geçmişte göründüğü şekliyle veya her nesne hareketleri hakkında bildiklerini temel alarak gelecekte görüneceği şekilde gösteren “zaman yolculuğu” özelliğini de içeriyor.

Android’e İndirmek İçin Tıklayın
iOS’a İndirmek İçin Tıklayın

 

2-Night Sky 8 (Ücretsiz)

Night Sky, gerçekten güzel görünümlü bir artırılmış gerçeklik gökyüzü haritası sunmak için iOS 15’ten tam olarak yararlanan başka bir muhteşem uygulama. Kullanıcılar binlerce yıldız, uydu, gezegen ve takımyıldızını görür; Night Sky, gökyüzü haritasını bileğinize getiren Apple Watch desteği sayesinde işleri daha da ileri götürür. Kullanıcılar gökyüzündeki nesneleri tanımlamak için veya o gece görülebilen nesnelerin genel görünümünü veren “göksel bir pusula”yı görmek için Apple Watch’a bakma şansına sahiptir. iOS 15’te ARKit tanıtımıyla birlikte gelen yeni bir ek, etrafında dolaşıp bakabileceğiniz sanal bir güneş sistemi modelini gösteren AR Grand Orrery’dir. ücretsiz bir Android sürümü olan Night Sky Lite da, bu platformdaki mobil kullanıcılar için kullanılabilir.

Night Sky, güçlü bir AG kişisel planetaryumdur. iPhone, iPad veya Apple Watch’unuzu gece gökyüzüne doğru tutarak üzerinizdeki yıldızları, gezegenleri, takımyıldızları ve uyduları hızlı bir şekilde tanımlayın! Bu işlem büyülü bir şekilde gerçekleşir. İster bir takımyıldızını ister Uluslararası Uzay İstasyonu arıyor olun. Night Sky’ın size aradığınız şeyi göstermesine izin verin. Sonra da nesneyi Artırılmış Gerçeklik ile keşfedin!

İsteğe bağlı Night Sky Premium, aylık 4,99 dolar veya yıllık 29,99 dolar karşılığında alınabilir. iTunes hesabınız üzerinden abone olabilir ve ödeme yapabilirsiniz. Mevcut dönemin bitiminden en az 24 saat önce iptal edilmediği takdirde aboneliğiniz otomatik olarak yenilenecektir. Satın alma işleminden sonra iTunes kullanıcı ayarlarına girerek aboneliklerinizi yönetebilirsiniz. Otomatik yenileme de buradan kapatılabilir.

iOS’a İndirmek İçin Tıklayın

 

3-Sky Map 

Eskiden bir açık kaynak halindeki bir Google projesi olan Sky Map, akıllı telefonunuzu veya tabletinizi mobil bir gökevi haline getiren özellikli bir artırılmış gerçeklik uygulamasıdır. Sky Map, telefonunuzun birçok sensörünü coğrafi konumunuzu hesaplamak için kullanır. Ardından cihazınızın işaret ettiği yere dayalı ayrıntılı bir yıldız haritasını görüntüler. Harita, takımyıldızlarının, yıldızların ve gezegenlerin isimlerini içerir. Yıldızlar için harika bir rehber uygulamasıdır. Gece modu, düşük ışıklı görüşünüzün boşa gitmemesini sağlar. Zaman yolculuğu özelliği, gökyüzünün geçmişteki halini veya gelecekteki halini görmenizi sağlar.

Android’e İndirmek İçin Tıklayın

4-Star Walk 2 (Ücretsiz)

Vito Technologies’in Star Walk 2″si, üstünüzdeki gökyüzünün yıldızlarını ve gezegenlerini gösteren AR teknolijisine sahip bir yıldız grafiğidir. Buna ek olarak uygulama, çeşitli takım yıldızlarının, yıldızların ve gezegenlerin tarihçesi ve mitolojisi hakkında ayrıntılı bilgilerin yanı sıra kolay referans olması için bir koordinat görüntüleyiciyi de içermektedir. Bir Zaman Makinesi kayan düğmesi, geçmişteki veya gelecekteki gökyüzünü görmenizi sağlar. ve daha ayrıntılı bilgi için tek tek nesnelerin üzerine dokunabilirsiniz. Gece modu, gece görüşünüzü boşa harcamadan yıldız haritasını açmanıza ve kamera görüntüsünün üzerinde yıldız grafiğine dayanan bir artırılmış gerçeklik görünümü sağlar.

Android’e İndirmek İçin Tıklayın
iOS’a İndirmek İçin Tıklayın

 

5-Solar Walk 2 (Ücretli)

Solar Walk 2, sanal bir gökevinden ziyade güneş sistemimizdeki güneş, gezegenler ve aylar ile diğer çeşitli gök cisimlerini modelleyen güneş sistemi modelidir. Geniş animasyonlar ve resimler ile kullanıcılar, çarpıcı görüntüleri, bilgi grafiklerini ve her nesnenin ayrıntılı yazılarını görmek için gezegenlerin, ayların ve hatta bir dizi uzay aracı ve uydusunun her birine yakından bakar. Ayrıca zoom yapıp, hareket halindeyken tüm güneş sistemini görürsünüz. Uygulama her gök cisminin hareketini zamana göre modeller. Daha eski Solar Walk uygulamasını da Android cihazlarda kullanma şansına sahipsiniz.

Uygulama İçi Satın Alımlar

Tam erişim (SLW kullanıcıları) ₺46,99
Sınırsız Premium Erişim ₺79,99
Sınırsız Erişim: Özel Teklif ₺27,99
1 Aylık Premium Erişim ₺8,99
3 Aylık Premium Erişim ₺18,99
6 Aylık Premium Erişim ₺27,99
1 Yıllık Premium Erişim ₺54,99

Android’e İndirmek İçin Tıklayın
iOS’a indirmek için tıklayın

 

6-Stellarium Plus (Ücretli)

Stellarium, masaüstü cihazlarda uzun zamandır kabul görmüş bir açık kaynaklı gökevi uygulamasıdır. Ayrıca Android ve iOS’ta gökyüzü rehberini yanınıza almak istediğiniz zamanlar için ücretli sürümü var. Uygulama, telefonunuzu gece gökyüzüne yönlendirerek vizör olarak veya yıldız ve uydu tanımlayıcısı olarak da kullanmanıza olanak tanır. Ayrıca yakınlaştırılabilir bir haritada 600.000’den fazla yıldızdan oluşan bir katalog sunuyor. Kullanıcılar, yapay uyduları aramakla kalmayıp, farklı kültürlerden yıldız işaretlerini ve takımyıldızlarını da görüntüleyebiliyorlar. Uygulamayı indirmek için 129,99 TL ödemeniz gerekiyor.

Android’e İndirmek İçin Tıklayın
iOS’a İndirmek İçin Tıklayın

 

7- Sky Guide

iOS yıldız haritaları için bir diğer eski favori, Sky Guide’dır. Ayrıca bu Sky Guide, GPS yardımlı gökyüzü haritası ve takımyıldızlarını, yıldızları, gezegenleri ve uyduları tespit etmek ve tanımlamak için kullanılan bir tanıma aracıdır. Kamera görüntüsü üzerinde yıldız haritasının üzerine yerleşen AR görünümü içerdiği için iOS 15 buna yeni katkı yapıyor. Bununla birlikte Sky Guide, en iyi yıldız haritası uygulamalarında olduğu gibi, telefonunuzun işaret ettiği her yere yıldız ve gezegenleri tanımlayan gökyüzünün bir haritasını görüntülemek için telefonunuzun algılayıcılarını ve ekranını kullanıyor. Size gökyüzünün şu anki durumunu göstermenin yanı sıra; gökyüzünü olduğu gibi veya belirli tarihlerdeki durumunu gezerek vakit geçirebilirsiniz. Apple Watch desteği, üzerimizde uçmakta olan Uluslararası Uzay İstasyonu gibi şeyler için bildirim almanızı sağlar; güneş aktivitelerini veya Ay’ın durumunu da görürsünüz.

iOS’a İndirmek İçin Tıklayın

Exit mobile version