Göktaşları 2021 Yılı İçin Büyük Tehlike: Bilim İnsanları Uyarıyor

Her ne kadar birçok kişi görmezden gelse bile yine de göktaşları 2021 yılı için büyük tehlike yaratıyor. NASA bu alanda çalışmalarına son hız devam ediyor.

Dünya genelinde pandemi şartları ağırlaşmaya devam ederken, yeni bazı sorunlar beraberinde geliyor. Göktaşları bunlar içerisinde en fazla göze çarpanlardan. Hatırlayacağınız üzere, 2020 yılında dünya genelinde birçok deprem ortaya çıkmıştı. Şimdi ise 2021 yılı için göktaşları konuşuluyor.

Göktaşları 2021 yılı içerisinde büyük tehlike oluşturabilir

Dünyanın sadece 42 bin kilometre yakınından geçen göktaşları, asteroid 2020 UF3 gibilerinden oluşuyor. Bu tür yapılar, genellikle birkaç ay içerisinde dünyaya ulaşıyor veya yakınından geçiyor. Ancak son dönemlerde bunların sayısı arttı diyebiliriz.

göktaşları 2021 yılı

NASA tarafından kullanılan robotik teleskoplar ile keşfedilen göktaşları sadece 3 saniye görünebiliyor. Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla daha önceki göktaşlarından biraz daha büyük olduğu söylenebilir. Bu durum insanlarda daha fazla korku yaratıyor.

Göktaşlarının özellikle de nüfusu fazla yerlere düşmesi olayın facia boyutunu büyütüyor. Bilim insanlarının en büyük amaçlarından birisi de bunu engellemek. Ayrıca bu tür göktaşları çok kritik yerlere de düşebilir. Bu tür sorunlar hem çevre hem de insan problemlerine yol açabilir.

Keşfedilen göktaşları NASA tarafından ayrıntılı olarak inceleniyor ve sınıflandırılıyor. Jüpiter ve Güneş gibi devasa çekimlere sahip olan yıldız ve gezegenler bu tür göktaşlarının dünyaya ulaşmasını engelliyor. Bu nedenle şimdilik şanslı sayılabiliriz. Ancak 2021 yılı için bizi çok fazla göktaşı tehlikesi bekliyor.

Exit mobile version