God of War Ragnarok Hikayesinde Değişiklik

God of War Ragnarok oyunun ilk taslağı hakkında bazı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Erken hikaye taslaklarında Kratos'un farklı bir kaderi vardı ancak o farklı bir hikaye için değiştirildi.

Oyunseverlerin en çok tercih ettiği oyunlar arasında yer alan God of War Ragnarok oyunuyla ilgili anlatı yönetmeni Matt Sophos, oyunun ilk taslağı hakkında bazı detayları açıkladı. Sophos’un açıkladığı detaylar ile daha önce ortaya çıkan erken hikaye taslağı arasında farklılıklar göze çarptı. Bu farklılıklardan en dikkat çekeni ise Kratos’un hikayenin ilk aşamalarında daha farklı bir kaderinin olmasıydı. Ancak erken hikaye taslağı farklı bir hikaye için değiştirildi. İşte detaylar…

Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan, birçok eleştirmen tarafından beğenilen ve oyun tutkunlarının en sevdiği hikayelerden birisi olan God of War Ragnarok ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkmaya başladı. Oyunun hikayesi, selefine benzer yeni bir macerada Kratos ve Atreus’u takip etti. Bununla birlikte, God of War Ragnarok’un hikayesinin başlangıçta Kratos için çok daha farklı bir kaderi vardı. Bu da daha karanlık bir hikayeye yol açtı.

İşte God of War Ragnarok Oyununun İlk Hikayesinden Vazgeçilmesinin Nedeni

Ragnarok’un anlatım yönetmeni Matt Sophos, MinnMax ile konuşurken (VGC aracılığıyla), oyunun hikayesinin ilk taslağı hakkında bazı önemli ayrıntıları açıkladı. Sophos, erken hikaye taslaklarında Kratos için belirlenen kaderden çok farklı bir hikaye oluşturmak için bu durumdan vazgeçtiklerini dile getirdi.

God of War Ragnarok oynuyorsanız, Kratos oyunun başlarında Thor’a karşı savaşıyor. Hikayenin ilk taslağında Thor, Kratos’un 2018’deki God of War’daki ölümünü öngören bir duvar resmine uygun olarak kavgada Kratos’u öldürür.

Sophos, “Yönetmen Eric Williams’a götürdüğümüz, bulduğumuz en eski taslağımız vardı. Kratos, oyunun en başında Thor ile yaptığı dövüşte ölüyordu. Kratos erken hikaye taslağında ölecekti ancak bu kalıcı bir ölüm olmayacaktı. Peki sonrasında ne olacaktı, artık umrumuzda değil çünkü hikaye değişti. Yani bu noktada, hikayenin devamı tamamen hayran kurgusu olarak kalır. Ancak ben yine de biraz bahsedeyim. Kratos aslında Atreus tarafından cehennemden çıkarılacaktı” dedi.

Kratos’un ölmesi ve diriltilmesinin hikayesi daha önce yapıldığından ve çok fazla duygusal getirisi olmadığı için Williams sonunda fikri reddetti. Sophos, God of War Ragnarok’un şu anki sonunun Kratos için çok daha umut verici olduğunu ve karakterlerin kaderlerinin gerçekten de mühürlenmediği mesajını ilettiğini sözlerine ekledi. Sophos “Yazılmamış hiçbir şey doğal olarak yazılmamıştır. Hayatında değişiklikler yapmaya istekli olduğun sürece kadere bağlı değilsin. Bunun üzerine indiğimizde, anlatmak istediğimiz hikayenin bu olduğunu anladığımızda, Kratos’un ölemeyeceğini gördük.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Exit mobile version