God of War PC’ye Geliyor

Sony Santa Monica hit oyunu God of War, Ocak ayında Steam'deki PS4 özel oyunları bölümüne katılacak. İşte detaylar...

Sony Santa Monica Studios’un 2018 PlayStation’a özel oyunu God of War, 14 Ocak 2022’de Windows PC’ye geliyor. Sony, Çarşamba günü YouTube’daki bir PC duyuru fragmanı aracılığıyla God of War’ın PlayStation ayrıcalığının sona erdiğini duyurdu.

Oyun Steam’de ve Epic Games Store’da 49,99 dolara satışa çıkacak. God of War’un Steam sayfası, oyunu Ocak sürümünden önce ön sipariş vermek isteyen oyuncular için zaten aktif.

Steam’deki God Of War Oyununun PC Özellikleri

Steam’de listelenen PC özellikleri arasında 4K çözünürlük, DLSS ve daha yüksek kare hızları yer alıyor. Ayrıca daha keskin grafikler için refleks desteği ve ultra geniş ekran desteği dahil “yüksek kaliteli grafikler” bulunur.

God of War ilk olarak 2018’de kritik bir başarı için piyasaya çıktı. Sony şu anda 2018’deki God of War oyununun PlayStation 5’e devamı için hazırlanıyor. God of War Ragnarok başlangıçta 2021 tarihinde çıkacaktı. Ancak Haziran ayında 2022’ye ertelendi. Kesin bir çıkış tarihi açıklanmadı. Eylül ayında Kratos’un seslendirme sanatçısı Christopher Judge, Ragnarok’un sağlığı nedeniyle ertelendiğini söyledi.

God of War’ın PlayStation münhasırlığından uzaklaşması, son birkaç yılda gördüğümüz bir trendi devam ettiriyor. PC her şeye ev sahipliği yaptığından; giderek daha fazla şirket platform ayrıcalığından uzaklaşıyor. 2017 hit Horizon Zero Dawn, geçen yıl da bir PC bağlantı noktasına sahip oldu. God of War’ı yeni platforma giden en yeni PlayStation birinci taraf oyunu haline getirdi.

PlayStation’dan Steam’e Hangi Oyunlar Geçti

PlayStation’dan Steam’e yolculuk 2020’de Horizon: Zero Dawn ile başladı. Bu yılın başlarında Days Gone’un Mayıs ayında taşınmasıyla devam etti. Uncharted: Legacy of Thieves gelecek yıl da o oyunlar arasında yer alacak. Bazı üçüncü taraf PlayStation özel oyunları da Death Stranding gibi Steam’de ortaya çıktı. Final Fantasy VII Remake ve Bloodborne gibi diğerlerinin de sonunda takip edip etmeyeceğini göreceğiz.

Sony, geçen yıl hem PS4/PS5 hem de PC’de aynı anda yayın yapma planının olmadığını belirtmişti. Ancak yaz boyunca yaptığı bir yatırımcı sunumunda, bir süreliğine piyasaya sürdükten sonra münhasır ürünleri aktarmaya devam edeceğini doğruladı.

Eski PlayStation yöneticisi Shawn Layden, yakın tarihli bir podcast görünümündeki gerekçeyi açıkladı. “Horizon Zero Dawn’s zaten 18 ay veya 24 aydır piyasada… Bu unvana karşı gerçek bir perakende faaliyet yok” dedi. Rakip platform tamamen yeni bir oyuncu tabanına ulaşma fırsatına kıyasla çok az dezavantaj olduğunu açıkladı.

Bu arada Sony, The Last of Us, Ghost of Tsushima ve The Last of Us Part II gibi arka kataloğundan atlamayı bekleyen birkaç oyuna sahip.

Exit mobile version