Gmail Mail Geri Çekme Nasıl Yapılır?

Gmail mail geri çekme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini öğrenin, yanlışlıkla gönderilen e-postalar artık kâbus olmasın.

Gmail Mail Geri Çekme

Gmail mail geri çekme işlemi özellikle e-postayı tamamlamadan ya da dosya eki eklemeden gönderen kullanıcıların en çok ihtiyaç duyduğu işlemlerden biridir. Ne yazık ki küçük bir dalgınlık yüzünden herkesin bu durumu yaşama ihtimali vardır.

Yoğun bir günün ardından iletmeniz gereken e-postaları hızlı bir şekilde gönderiyorsanız kolaylıkla hata yapabilirsiniz. Küçük bir harf hatası, eklenmesi gereken bir dosyanın unutulması ile gönderilen e-posta hiçbir anlam ifade etmeyebilir. Neyse ki Gmail üzerinden gönderilen e-postaları karşı taraf daha e-postayı okumadan onu geri çekmek mümkündür.

Google’ın e-posta hizmeti, kullanıcılara gönderilen e-postaları geri alma seçeneği sunuyor. Siz kullanıcılara sunulan bu imkândan yararlanarak herhangi bir yerinde yanlış bir işlem yapılan e-posta içeriğini hızlıca düzeltebilirsiniz.

Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız endişelenmeyin, gerçekleştirmesi çok zor bir işlem değildir. Aşağıda yer alan adımları izleyerek siz de gönderilen e-postaları hızlı bir şekilde çekebilirsiniz.

Gmail Mail Geri Çekme Adımları

Bu seçenek büyük bir çoğunlukla kullanıcılara gösterilse de kullanıcı onu görene kadar kaybolabilir. Bu, e-posta hizmetinin gönderilen e-postayı iptal etme süresinin çok kısa olmasıdır.

Gmail’de Mail Geri Alma Süresi Nasıl Değiştirilir?

Gmail’de göndermeyi geri alma süresini istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Google, kullanıcılardan 5, 10, 20 ve 30 saniye olmak üzere toplamda 4 farklı seçenek arasında bir seçim yapmasını istiyor. Gmail’de gönderilen e-postayı geri çekme süresini değiştirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

Android ve iPhone’da Gmail E-Postaları Nasıl Geri Alınır?

Android işletim sistemli bir akıllı telefon ve iPhone kullanıyorsanız da e-postaları geri alabilirsiniz. Gmail’in iOS veya Android sürümünü kullanarak bir e-posta gönderdiğinizde “ileti gönderildi” seçeneğinin yanında yine “Geri al” seçeneği yer alacaktır. Buna basarak e-posta gönderimini iptal edebilirsiniz.

Bunu yapmak için çok hızlı hareket etmeniz gerektiğini fark ederseniz gönderimi iptal etme süresini 30 saniye olarak değiştirebilirsiniz. Sizin belirlediğiniz süre boyunca e-posta iptal edilebilecektir.

Her E-Posta (E-Mail) Geri Alınabilir mi?

Hayır, e-postaları geri alıp alamayacağınız hangi e-posta sağlayıcısını kullandığınıza bağlı olarak değişiklik gösterir. Gmail gibi e-posta sağlayıcılarını kullanan kişiler, e-posta gönderilmiş olsa bile karşı tarafa ulaşmadan onu silmek mümkündür.

E-posta geri alma işlemini ne kadar süre içinde gerçekleştirdiğinizin de büyük bir önemi vardır. Gönderilen e-postayı karşı taraftan silmek için e-posta henüz okunmamış olmamalıdır. Koşullar karşılanıyorsa geri alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Tam aksi bir durum söz konusu ise ne yazık ki e-posta alıcı tarafından okunur ve buna engel olamazsınız.

Kullandığınız e-posta sağlayıcısı eğer bu özelliği sunmuyorsa e-postayı geri almak için yapabilecekleriniz sadece karşı taraftan e-postayı görmezden gelmesini istemekle sınırlıdır. Örneğin bu e-postayı gönderirken eğer dosya eki eklemeniz gerekiyor ve bunu eklemeyi unuttuysanız yeni bir e-posta gönderebilir ve durumu ayrıyeten belirtebilirsiniz.

Exit mobile version