Gmail İndirme Sayısı Herkesi Şaşırttı

Gmail 10 milyar Google Play Store indirmesine ulaştı. Gelin detaylara birlikte bakalım...

Android için Gmail bugün büyük bir dönüm noktasına ulaştı. Uygulama, Google Play Store’da 10 milyar indirme sınırını geçti. Bu, Gmail uygulamasını Google Play Hizmetleri, Google Haritalar ve YouTube’dan sonra; indirme sayısını aşan dördüncü Google uygulaması yapar.

Android’in başlangıcından beri var olan Gmail uygulaması, dünya çapında milyarlarca insan için çok önemlidir. Bu nedenle bu indirme kilometre taşını elde etmesi büyük bir şok değil. Ancak, Gmail’in neredeyse tüm Android akıllı telefonlara önceden yüklü olarak gelmesi nedeniyle; bu kadar uzun sürmesi oldukça şaşırtıcı. Ancak bu, bunun Google için hala büyük bir başarı olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz.

Gmail Kendisini Farklı Entegrasyonlarla Geliştirdi

10 milyar indirme işaretçisine ulaşmak, Gmail’in böyle bir yükleme rakamına ulaşmak için özel bir Play Store uygulamaları grubunun parçası olduğu anlamına gelir. Gmail uygulaması başlangıçta hareket halindeyken e-posta gönderip almanın bir yolu olarak geldi. Daha sonra Google, uygulamayı işletim sistemine ve takvim, etkinlikler, haritalar vb. gibi diğer Google hizmetlerine daha derinlemesine entegre etmek için uygulamada bazı değişiklikler yaptı. Yakın zamanda uygulamaya, insanların cihazlarına başka bir uygulama indirmeye gerek kalmadan bağlantıda kalmalarını sağlayan Meet ve Chat entegrasyonu da eklendi.

Gmail İndirme Sayısının 10 Milyar Olması Biraz Gecikti

Android’deki fiili varsayılan e-posta istemcisi olarak; Gmail’in her zaman böyle bir indirme rakamına ulaşmasını bekliyorduk. Ancak bahsettiğimiz gibi, bu kadar uzun sürmesine şaşırdık. Gmail’in kilometre taşını geçmekte “geç” kalmasının bir nedeni, daha hafif olan ve neredeyse her şeyi normal uygulama olarak yapan Gmail Go sürümü olabilir. Buna ek olarak, Gmail web, Gmail uygulamasını indirmeye gerek kalmadan; oldukça sezgisel bir dizi seçenek ve özellik sunar.

Diğer Uygulamalar Henüz Bu Rakamlara Ulaşamadı

Hiçbir zaman “gelen kutusu sıfırına” ulaşamayabilirsiniz. Ancak önümüzdeki aylarda daha fazla birinci taraf Google uygulamasının benzer yüksek indirme rakamlarına ulaştığını kesinlikle bekleyebilirsiniz. Çünkü biraz şaşırtıcı bir şekilde, henüz Chrome veya Fotoğraflar’ın aynı dönüm noktasına ulaştığını görmedik.

Son olarak, çoğu Android akıllı telefon üreticisi, kullanıcıların birden fazla e-posta hesabını tek bir uygulamaya bağlamasına olanak tanıyan kendi e-posta istemci uygulamasını sunar.

Exit mobile version