Gmail Bildirim Gelmiyor, Çözümü Nedir?

Gmail bildirim gelmiyor, ne yapmam gerekiyor gibi sorularınız mı var? Doğru yere geldiniz. Bu yöntemlerle sorunu giderebilirsiniz.

Gmail bildirim gelmiyor ve bu yüzden önemli e-postaları kaçırıyor musunuz? Bu sorun özellikle Android kullanıcılarının büyük bir kısmının başına geliyor. Gmail’in artık 1 milyarı aşkın kullanıcısı bulunuyor. Bu da bildirim sorunu ile oldukça yaygın bir şekilde karşılaşılmasına yol açıyor.

Google’ın e-posta sağlayıcısı sadece aile ve arkadaşlar ile iletişim kurmak için kullanılmıyor. İnternet kullanıcıları artık mesajlaşmak için WhatsApp Messenger gibi anlık mesajlaşma uygulamalarını tercih ediyor. Bu yol daha çok iş ve resmî yazışmalar için tercih ediliyor. Bu da gelen e-postalar ile ilgili bildirim almanın oldukça önemli olduğu anlamına geliyor.

Siz de eğer Gmail’den bildirim alamıyorsanız aşağıda yer alan çözüm yollarını uygulayabilirsiniz.

Gmail Bildirim Gelmiyor, Çözüm Yolları Neler?

Google’ın e-posta sağlayıcısına web tarayıcısından girdiğinizde bildirim alıyor ama uygulamayı telefonunuzda kullanırken gelen e-postalar ile ilgili bildirim alamıyorsanız yukarıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını ise aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Gmail Bildirim Gelmiyor, Çözüm Yolları Neler?

1. Bildirim Ayarlarını Kontrol Etme

İlk olarak bildirim ayarlarını kontrol etmek iyi bir fikirdir. Bildirimler eğer etkinleştirilmezse doğal olarak gelen e-postaları da uygulamaya girip yenileme işlemi gerçekleştirmediğiniz sürece göremezsiniz.

Bildirimleri etkinleştirmek için şu adımları takip edin:

2. Gerekli İzinleri Verme

Gmail uygulamasının sorunsuz bir şekilde çalışması için gerekli tüm izinleri vermeniz gerekiyor. Bu uygulama genellikle kişiler, kamera ve mikrofon gibi izinler istiyor. Uygulamanın kusursuz şekilde çalışması için gereken izinleri verdiğinizden emin olun.

3. Otomatik Senkronizasyonu Etkinleştirme

İlk iki yöntem sorunu çözüme kavuşturmazsa otomatik senkronizasyonu etkinleştirmeyi deneyin. Bu yöntem, sorununuzu büyük bir olasılıkla ortadan kaldıracaktır. Aşağıdaki adımları uygulayan çoğu kullanıcı, telefonuna bildirim gelmeye başladığını belirtiyor.

4. Google Hesabından Çıkış Yapıp Tekrar Oturum Açma

Sorununuz hâlâ düzelmedi mi? Gmail uygulamasını kullandığınız Google hesabından çıkış yapıp tekrar oturum açmayı deneyin.

5. Gmail Uygulamasının Ön Belleğini Temizleme

Gmail uygulamasındaki bildirim sorununu çözmek için başvurabileceğiniz bir diğer çözüm yolu da uygulama ön belleğini temizlemekten geçiyor. Bu soruna hasarlı geçici veriler de yol açabilir. Bu nedenle telefonunuzda yüklü olan tüm uygulamaların ön belleğini de temizleyebilirsiniz.

Exit mobile version