Ghost Screen Nedir, Çözümü Nasıl Olur?

Ghost Screen nedir, çözümü var mı? Hayalet ekranın ne olduğunu ve bu sorunla karşılaşmanız gerektiğinde yapmanız gerekenleri açıkladık.

Ghost screen nedir, çözümü var mı? Bu sorulardan hareket ederek son dönemlerde en çok karşılaşılan sorunlardan birini büyüteç altına aldık. Bu sorun eğer sizin de başınıza gelirse ya da gelmişse nasıl çözeceğinizi yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Dokunmatik ekranlı akıllı telefonların yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi her geçen gün daha büyük ilerleme kaydediyor. Buna rağmen birçok akıllı telefonda bu tür sorunlarla karşılaşabiliyor. Üstelik hangi üreticinin akıllı telefon modelini tercih ediyor olursanız olun, bu sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz var.

Bu sorunları çözmek için başvurabileceğiniz birkaç çözüm yolu var fakat başta uyaralım, bu yöntemler işe yaramazsa teknik servis desteğine başvurmanız gerekecek. Dolayısıyla buna hazırlıklı olun.

Ghost Screen Nedir?

Ghost screen ya da hayalet ekran, uzun bir süre ekranda kalan görüntülerin ekranda bir kalıntı hâline gelmesi sorunudur. Bu sorun meydana geldiğinde ekranın belirli bir kısmında geçmişteki görüntü kalır. Ne yaparsanız yapın, o bölüme ekranınızın dokunmatik özelliğini kullanarak müdahale edemezsiniz.

Bu sorunun en çok görüldüğü cihazlardan bazılarını sıralamak gerekirse bunlar iPhone 12 ve öncesi modeller ile OnePlus modelleri olacaktır. Bu modelleri kullanıyorsanız ve başınızda bu sorun varsa sorunun yazılım ile ilgili olması pek olası değildir.

Ghost Screen Çözümü Var mı?

Hayalet ekran sorunu eğer ileri boyut bir sorunsa yani yazılım ile bir ilgisi yoksa bunun en azından normal bir kullanıcının başvurabileceği bir çözümü yoktur.

Bunun için atabileceğiniz en iyi adım, akıllı telefonunuzu teknik servise göndermek olacaktır. Bu durumda cihazınız incelenecek ve gerekirse ekran değişimi yapılacaktır.

Yazının başından beri belirttiğimiz gibi bu sorunun ortaya çıkmasının ne tek bir nedeni ne de tek bir çözümü vardır. Sorunu çözmeniz için deneme ve yanılma yöntemini kullanmanız gerekiyor.

Çözüm yollarına geçmeden önce son olarak belirtmek gerekir ki bu yöntemleri sadece cihazınız garanti kapsamı dışında kalmışsa kullanın. Garanti süreci devam ediyorsa cihazınızı teknik servise göndermenizi öneririz.
Ghost Screen Çözümü Nedir?

Ghost Screen Çözümü Nedir?

Ghost Screen sorunu ile karşı karşıya olanların başvurabileceği yöntemler bu şekildedir. Peki, bu yöntemler nasıl uygulanır? Gelin, yukarıda sıralanan yöntemleri aşağıda detaylı bir şekilde ele alalım.

1. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma

Sorun eğer yazılımla bağlantılı bir sorun ise arka planda açık uygulamaları kapatmayı deneyin. Arka planda çalışan uygulamalar, hayalet ekran sorununa neden olabilir.

2. Ekran Koruyucusunu Çıkarma

Düşük bir ihtimal de olsa sorun, ekran koruyucusundan da kaynaklı olabilir. Ekran koruyucusunu çıkarın, ekranı iyice temizleyin ve yeni bir ekran koruyucusu takın. Ekran koruyucusunun kaliteli olmasının da bu tür sorunların önüne geçmekte faydaları görülüyor.

3. Telefonu Fabrika Ayarlarına Döndürme

Sorunun yazılımla ilgili olup olmadığını öğrenmek için telefonu fabrika ayarlarına döndürün fakat bunu yapmadan önce yedekleme yaptığınızdan emin olun. Aksi takdirde akıllı telefonunuzda yer alan önemli bilgi, fotoğraf, video ve notları geri döndürülemeyecek bir şekilde kaybedebilirsiniz.

4. Ekran Panelini Sökme

Bu yöntemi sadece teknik bilgisi olanlar uygulamalıdır. Teknik bilginiz yoksa bu tür yöntemlerden kaçının. Bilginiz varsa, araç yelpazeniz genişse akıllı telefonunuzun ekran panelini söküp parçaları ait olduğu yere yeniden yerleştirebilirsiniz.

Bu yöntem, deneme ve yanılma sonucunda keşfedilmiş bir yöntem olmakla birlikte çoğu kişinin iddiasına göre sorunu çözüme kavuşturuyor.

5. Telefonu Teknik Servise Gönderme

Bu tür ekran sorunlarını çözmenin en iyi yolu, telefonu teknik servise göndermektir. Telefon garanti kapsamında ise cihazınız yeni bir cihazla bile değiştirilebilir. Tabii ki bu üreticiden üreticiye göre değişiyor. Bazıları da sadece ekranı değiştiriyor.

Telefon garanti kapsamında dışında ise çözüm aşamasına geçilmeden önce sizden belirli bir ücret talep edilecektir. Ödeme yapmak istemeyenlere öncelikli olarak yukarıdaki yöntemleri uygulamalarını öneriyoruz.

Exit mobile version