Ghost Rider Güçleri Neler?

Ghost Rider güçleri göz önüne alındığında tam anlamıyla bir yenilmezdir. Peki, onu özellikle hangi yetenekleri yenilmez yapıyor?

Ghost Rider Güçleri Neler?

Marvel Comics’in  en sevilen karakterlerinden biri olan Ghost Rider güçleri ile oldukça dikkat çekiyor.

Johnny Blaze olarak da bilinen karakter, beyaz perdede ilk olarak 2007 yapımı Ghost Rider filmi ile görüldü. Nicolas Cage tarafından canlandırılan karakter, çizgi roman okumayanların da Ghost Rider karakterini öğrenmesine olanak sağladı.

Söz konusu karakter ile ilgili hiçbir bilginiz yoksa muhtemelen ilk olarak onu özel kılan güçlerini öğrenmek istiyorsunuzdur. Aşağıda yer alan listede karakterin tüm yeteneklerini öğrenebilirsiniz.

Ghost Rider Güçleri

Ghost Rider karakterinin yetenekleri bu şekildedir. Dilerseniz gelin, bunları daha yakından inceleyelim.

Ghost Rider Dönüşümü

Johnny Blaze istediği zaman hayalet sürücüye dönüşebilme gibi olağanüstü bir yeteneğe sahiptir. Başta geceleri ya da masumlara zarar verildiğini hissettiğinde otomatik olarak dönüşürdü fakat güçlerini kontrol etmeye başladıktan sonra kendi iradesiyle hayalet sürücüye dönüşebiliyor.

Johnny ve hayalet aynı bedende yaşar ve dönüşürken kontrol çoğu zaman Johnny’dedir ancak hayalet sürücünün kontrolünü kaybederse hayalet kontrolü yeniden ele geçirebilir. Kontrol hayalet sürücüdeyken Johnny Blaze arka koltukta oturur. Bu nedenle onun tercihleri de hayalet sürücünün eylemlerini bir noktaya kadar etkiler.

Johnny Blaze tek başına sadece bir insandır. Hayalet sürücünün gücünün tamamını kullanmasını engelleyen bir güvenlik önlemi olarak rol üstlenir.

İnsanüstü Güç

Ghost Rider, normal şartlar altında tonlarca ağırlık kaldırabilecek insanüstü bir güce sahiptir. Güçleri göz önüne alındığında çok daha fazlasını da kaldırabilir.

İnsanüstü Dayanıklılık

Hayalet sürücüyü hayalet sürücü yapan güç, onun yorulmasını da engeller. Bu da onu insanüstü dayanıklılığa sahip olmasını sağlar.

Hulk gibi karakterlerden ağır darbeler alıp tamamen yok edilmesine rağmen hiçbir şey olmamış gibi anında yeniden canlanabilir. Hayalet sürücü kontrol altındayken sadece ilahi silahlar ona zarar verebilir. Dünyevi silahlara ve fiziksel hasarlara karşı oldukça dayanıklıdır. Aşırı sıcaklığa, basınca, patlamalara ve yükseklikten düşmelere karşın zarar görmez.

İnsanüstü Çeviklik

Refleksleri inanılmaz gelişmiştir. Son derece hızlı hareket ederek kendisine gelen mermilerden kaçabilir.

İyileşme

Ghost Rider, dünyevi silahlardan zaten etkilenmese bile ilahi silahlardan etkilenebilen bir karakterdir. İyileşme gücü sayesinde kaybettiği uzuvlarını bile yenileyebilir. Hiçbir acı duymadan saniyeler içinde iyileşebilir.

Ateş Üretme

Hayalet sürücü istediği zaman ateş sürebilir ve bunu dilediği gibi kontrol edebilir. Bu ateş tamamen doğaüstüdür. Ağzından, göğsünden ya da ellerinden püskürtebilir. Ateşten silah başta olmak üzere çok çeşitli şeyler yapabilir.

Doğaüstü Olaylara Duyarlılık

Hayalet sürücü, etrafındaki doğaüstü olayları tespit etmesini sağlayan bir yeteneğe sahiptir.

Ruhunu Okuma

Ghost Rider, insanların ruhuna bakarak o kişinin masum mu yoksa kötü mü olduğuna ve cezaya ihtiyacı olup olmadığına karar verebilir. Bunu dönüşmeden de yapabilir.

Arındırma

Ghost Rider, kişileri günahtan arındırabilir ancak bu kişinin hissizleşmesine neden olabilir. Bu yetenek, hedef için duygusal bir çöküntü ile sonuçlanabilir.

Bedel Ödetme

Ghost Rider, gözlerinin içine baktığı herhangi bir insanın tüm yaşamı boyunca başkalarına verdiği tüm acıları görmesine ve hissetmesine neden olabilir.

Exit mobile version