Genshin Impact PlayStation 5 çıkış tarihi açıklandı

Oynaması ücretsiz popüler oyunlardan birisi olan Genshin Impact nihayet 28 Nisan’da PlayStation 5 oyun konsoluna geliyor ve mevcut nesil konsoldaki oyunculara muazzam bir performans artışı sağlıyor. Yeni PS5 sürümünün yanı sıra, yeni bir Genshin Impact 1.5 güncellemesi, “Beneath the Jadeite Light” da geliyor. Oyuncuların hayalindeki evleri inşa etme yeteneği de dahil olmak üzere birçok yeni özellik bu güncellemede bulunuyor.

Sevilen ve ücretsiz oynanabilen RPG, geçen yıl PS4, PC ve mobil cihazlarda piyasaya sürüldükten sonra popülaritesini artırdı. Genshin Impact’in bir noktada Nintendo Switch’te de beklendiği için muhtemelen büyümeye devam edecek. Bu sürümün kendine ait bir çıkış tarihi olmamasına rağmen, yüksek talep görüyor ve geldiğinde oyunun oyuncu tabanını daha da artırması bekleniyor. Oyunun anime görselleri ve ödüllendirici oynanışı, insanları evde sıkışıp kaldıkları bir dönemde yakalamayı başardı ve sürekli güncelleme akışı, yalnızca aktif oyuncuları zamanla tutmaya devam etti.

Call of Duty Mobile World Championship büyük ödül dağıtıyor

GENSHIN IMPACT PLAYSTATION 5 ÇIKIŞI 28 NİSAN’DA

Genshin Impact, yalnızca yeni özellikler eklemekle kalmayacak, aynı zamanda oyunu 28 Nisan’da PlayStation 5’e getirecek devasa bir güncelleme alıyor. PlayStation Blog’a göre, yeni PlayStation 5 sürümü, oyunun gelişmiş dokularla doğal olarak 4K’da çalışmasına izin verecek ve PS4 sürümünden çok daha hızlı yükleme süreleri olacak. Oyun daha önce geriye dönük uyumluluk ile oynanabilir olsa da bu, konsol oyuncuları için zaten muhteşem olan bir oyuna fark edilir bir destek sağlayacaktır.

Genshin Impact’in 12 yıllık bir yol haritasına sahip olduğu bildirildiğinden, PS5 ve 1.4 “Yeşim Taşının Işığının Altında” güncellemeleri yolda olan güncellemelerden sadece ikisi olarak görülmektedir. Bu uzun ömürlülüğü on yıldan uzun bir süre (muhtemelen PlayStation 6 gibi gelecekteki konsol nesillerine kadar uzanmaktadır) sürdürebilir mi, göreceğiz. Yine de yıllarca kendini sürdürmeyi başaran birçok oyun var. Üç farklı konsol nesli boyunca süren Grand Theft Auto V gibi oyunlarla, geliştirici miHoYo oyunu iyi bir şekilde desteklediği ve oyuncuları eğlendirdiği sürece kesinlikle mümkündür.

Şimdiye kadarki başarısı, büyük ölçüde Genshin Impact’in oynamak için bir kuruşa mal olmaması ve tam platformlar arası desteğe sahip olması, oyuncuları için inanılmaz derecede erişilebilir olmasını sağlamasıyla gerçekleşiyor. Geliştirici miHoYo zaten sadık bir Genshin Impact hayran kitlesi kurdu ve tüm bu iyi niyeti tamamen yok edecek bir şey yapmadığı sürece, umduğu sürece ömrü olan bir oyun olabilir. PS5’e (ve yakında daha fazla platforma) geçiş, doğru yönde atılmış iyi adımlardır.

Exit mobile version