Gençlerin Mobil Uygulama Tercihi Ne Yönde: Liste Bomba Gibi!

Girl turn smartphone sideways to pass level in racing game, using mobile phone on leisure time, having fun download cool new application, holding cellphone horizontally, laughing.

Teknoloji ve yeniliklere daha açık olmalarıyla bilinen gençlerin mobil uygulama tercihi açıkladı. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Z kuşağı herkesin üzerinde en çok durduğu kesimlerden bir tanesi. Hem harcama kapasiteleri hem de sayılarının çokluğu ilgiyi daha da fazla artırıyor. 1995-2000 yılları arasında doğanların içine girdiği bu kuşak, akıllı telefonları çok eski dönemlerden beri kullanıyor. Çeşitli mobil araştırmalar, Z kuşağını sürekli hedef alıyor.

Gençlerin mobil uygulama tercihi sürekli değişiyor?

Mobil araştırma şirketi App Annie tarafından yapılan araştırmalar, bu kuşağı anlamak isteyenler için adeta rehber niteliğinde. Yıllık 143 milyar dolarlık mobil harcamaya sahip olan Z kuşağı; TikTok ve Snapchat gibi uygulamalarda vakit geçirmeyi çok seviyor.

gençlerin mobil uygulama tercihi

Bu kuşaktakilerin özellikle de oyunlara çok geniş yer verdiği görülüyor. Elbette aralarında oyun geliştirmeye çalışanlar da var ancak durum biraz farklı. Onlar genellikle Twitch gibi platformlarda vakit geçirmeyi seviyor. Ayrıca Discord yine en fazla sevdikleri platformları arasında yer alıyor.

PUBG ve Free Fire gibi oyunlarda bu gençlerin yüzde 25 kadarı zaman geçiriyor. Bu grup, oyunlarda en fazla zaman harcayanlar arasında da yer alıyor. Among Us, Toon Blast ve Candy Crush Saga, Mincecraft ve Roblox tarzındaki oyunlar ise yine Z kuşağının ilgisini çekiyor.

Among Us oyununun PC ve mobil sürümleri arasındaki fark

Finans ve banka uygulamaları Z kuşağında henüz ilk sırada yer almasa bile yine de yüzde 60 büyüme yakalayabildi. Uzun bir süre; sosyal medya uygulamaları ve oyunlar liderliği bırakmayacak gibi görünüyor. Sizce Z kuşağı mobil uygulama bakımından daha başka nelerden hoşlanıyor. Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version