Garanti BBVA’nın Teknoloji Merkezi Tanıtıldı!

Garanti BBVA Teknoloji’nin yakından tanıtılması için Garanti BBVA Pendik Teknoloji Kampüsü’nde bir basın buluşması düzenlendi.

Garanti BBVA, Türk bankacılık sektörünün en büyük teknoloji merkezi olan ve “teknoloji fabrikası” olarak nitelediği Garanti BBVA Teknoloji’yi yakından tanıtmak için Garanti BBVA Pendik Teknoloji Kampüsü’nde bir basın buluşması düzenledi.

Garanti BBVA, teknolojiye yaptığı aralıksız yatırımlar ile geleceğin bankacılığını tasarlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Son 25 yılda bu alanda toplamda 5 milyar doları aşan yatırım gerçekleştiren ve sektörde bir ilk olarak, teknoloji yönetimini ayrı bir çatı altında konumladığı Garanti BBVA Teknoloji’yi kuran banka, teknolojiyi sağlıklı büyüme stratejisinin en önemli bileşeni ve hızlandırıcısı kabul ediyor.

Garanti BBVA Pendik Veri Merkezi Hakkında

Garanti BBVA'nın Teknoloji Merkezi Tanıtıld

Genel Müdür Recep Baştuğ, “Bugün bankacılık geniş kitlelere ulaştıkça, teknolojik gelişmelerle birlikte iş yapış şekillerimizde de dönüşümü zorunlu kılıyor. Biz de Garanti BBVA olarak çevikliğimiz, inovatif çalışma kültürümüz ve güçlü teknolojik alt yapımızla sektördeki dönüşüme öncülük ediyoruz” dedi.

Baştuğ, “Bu yolculukla bugün ulaştığımız yetkinlik düşünülünce sektörde fark yaratarak son 25 yılda teknolojiye yaptığımız yatırım 5 milyar doları aştı. Bu yolculukta çok önemli ekonomik değişimler yaşadık” ifadelerini kullandı ve şu şekilde devam etti:

“En iyi dönemde de en zor dönemde de değişmeyen tek önceliğimiz teknolojiye yaptığımız yatırımlar oldu. En zor yıllarda bile hiç tereddüt etmeden en büyük yatırım kararları alındı, uygulandı ve banka bugünkü alt yapısını hazırladı.”

Recep Baştuğ, “Bu yatırımlarla bugün stratejik alanlarımızda güçlü büyüyebiliyoruz. Müşterimize kesintisiz, hızlı, kişiye özel bir deneyim sunabiliyoruz. Türkiye’nin en büyük bankacılık operasyonlarını merkezileştirerek yapabiliyoruz” sözlerine yer verdi.

Baştuğ, “Şubelerimiz böylece daha etkin çalışabiliyor. İştiraklerimizin tamamı, bu teknoloji ve operasyon merkezinden yararlanıyor, kendi sektörlerinde bu farkı müşterilerine yansıtıyor” dedi ve açıklamasına şöyle devam etti:

“Birlikte büyüttüğümüz bu yatırım bizim en stratejik aktifimiz ve Türk bankacılık sektörünün en büyük teknoloji merkezi. Garanti BBVA olarak amacımız, müşterilerimize en iyi deneyimi yaşatmak, onların en doğru finansal kararları almalarını sağlamak ve hayatlarında gerçek bir etki yaratmak. Dolayısıyla, aslında teknolojinin ve dönüşümün özünde insana değer katmak var.”

Exit mobile version