Galaxy Note 8, Samsung Experience 8.5 ile geliyor

Teknoloji sanayinden kaynakların bildirdiğine göre Galaxy Note 8, Samsung Experience 8.5 ile piyasaya çıkacak. Samsung”un son mobil yazılım sürümü olacak olan Galaxy Experience 8.5, firmanın Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinde kullanılmakta olan en güncel yazılım versiyonu olan Samsung Experience 8.1″de yapılacak olan bir dizi iyileştirme ve eklentiler dahilinde gelecek.

Yeni bildirilen habere göre yeni kullanıcı arayüzü performans açısından daha durağan ve uyumlu olacak. Böylece Galaxy Note 8″in Android katmanının çerçeve oranı düşüşleri yaşamasına engel olunarak cihaz sahiplerinin kullanım deneyimleri de geliştirilmiş olacak. Telefonun yüz tanıma ve iris tanıma algoritmaları da aynı zamanda bu yeni yazılım sürümünde değişikliğe tabi tutuluyor. Böylece kullanıcılar yetkilendirmeyi daha çabuk gerçekleştirebilecekler.

 

Galaxy Note 8″in beklentiler dahilinde Samsung Experience 8.5″i çıkış tarihinden itibaren çalıştıracağı düşünülüyor. Arayüz, Samsung”un Android 7.1 Nougat işletim sistemi üzerinde yaptığı yenilemeler dahilinde gerçekleşecek. Samsung bu arayüz üzerinde bir süredir çalışıyor olmakla birlikte, test yapımını bazı kablosuz firmalarına dünya çapında dağıtımını yapmıştı. Kaynaklar yeni yazılımın aynı zamanda gelecekte Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus ile bir noktada birleşeceğini de belirtiyorlar. Fakat yeni arayüzün bildirildiği kadarıyla daha geniş tabanlı olarak diğer telefonlara da gelmesine birkaç ay var. Bu tip bir birleşimin ne zaman gerçekleşebileceği konusu henüz belirsizliğini koruyor. Benzer olarak kaynaklar, Samsung Experience 8.5″in bu her iki telefon modeline de Android 7.1 Nougat güncellemesi dahilinde gelip gelmeyeceğini belirtmediler. Fakat Samsung”un yazılım güncelleme pratiklerini göz önünde bulunduracak olursak, bunun gerçekleşmesinin yüksek bir ihtimal olduğunu söyleyebiliriz.

Güney Kore”li orijinal donanım üreticisi firma yaptığı açıklamayla Galaxy Note 8″i 23 Ağustos çarşamba günü tanıtacağını belirtmişti. Bununla birlikte fabletin Eylül ayı ortalarında piyasaya çıkması bekleniyor. Cihazın 6.3-inch QHD ekran ve 18.5:9 görüntü oranına sahip olması, işlemci tarafında ise Exynos 8895 ve Snapdragon 835 chipsetini çalıştaracak olması bekleniyor. Hafıza olarak 4GB RAM”in kullanılacağı cihazda en az 64GB”lık genişletilebilir depolama alanı bulunacak. Galaxy Note 8 aynı zamanda Samsung”un ilk dual kamera donanımı olan modeli olacak. Bu kameraların görüntüleme sisteminin 2 adet 12-megapixel sensör ve dual-LED flash özelliklerini barındırmaları bekleniyor. 

Exit mobile version