Galaxy Note 3 Android 5.0 problemleri hakkında

Henüz bir buçuk yaşında olan Galaxy Note 3’e Android 5.0.2 Lollipop güncellemesi hızlandı ve Samsung, güncellemeyi “almayan kalmasın” diyerek sürümü bu ay itibariyle hızlandırdı, bahar döneminde tamamlamayı planlıyor. Samsung Galaxy Note 3′teki problemler aslında başlı başına Android 5.0.2 sürümü içinde kendine has problemler, Galaxy Note 3 ile ilgili bir problemle karşılaşmayacaksınız, yani cihazınız bozuk falan sanmayın, söz konusu Android 5.0.2 güncellemesiyle birlikte elbette şarj konusunda iyileştirmeler var, hız konusunda da belirli iyileştirmeler var fakat bağlanabilirlik konusunda, hafıza konusunda problemler yaşayacaksınız.

Bugün ortaya çıkan bir habere göre, Android 5.0.2‘deki bu problemler aslında Android 5.0‘ın kendine özel problemleri değil, Android KitKat güncellemesindeki bazı buglardan doğan problemler olduğu anlaşıldı. Bu konu, ilk olarak hafıza konusunda problemler yaşamanıza neden olacaktır. Sürümden veya cihazınızdan değil, tamamiyle uyum sorunu yaşayan uygulamaların yaşattığı sıkıntılar olacaktır. Android 5.0.2’nin, uygulamalarla birlikte gelen ek yazılımlara bir alerjisi varmış gibi görünüyor. Bu sebeple, çok sık veya çok kritik nedenlerle kullanmadığınız uygulamaları kesinlikle silmenizi önerebiliriz. Bu arada bu sorunla ilgili, gerekli forumlarda “FolderMound” ve “SDFix” uygulamaları tavsiye ediliyor.

Buna ek olarak, bize gelen kullanıcı raporlarına göre Bluetooth ve Wi-Fi bağlantılarında da sorunlar yaşayabilirsiniz. Cihazınız bağlı olduğu modemi veya bağlanmaya çalıştığı, önceden tanıtılan Bluetooth cihazınızı tanıyabilir. Bunun için çözüm ise, önceden girdiğiniz Bluetooth ve Wi-Fi bilgilerinizi silin, baştan bütün şifre, modem isimi gibi bilgileri tekrar girin. Baktınız yine olmuyor, benzer adımları uygulamadan önce şu fiş çekme konusunu bir gözden geçirdikten sonra yukarıdaki adımları tekrar izleyebilirsiniz.

Bu arada, problemlerin başında önceden yüklediğiniz uygulamalar olarak görünüyor. Galaxy Note 3 Android 5.0.2 güncellemesinin ardından mutlaka o uygulamaları silip tekrar yükelemeniz gerekecek.

 

 

Exit mobile version