FPS Yüksek ama Kasıyor, Çözümü Nedir?

FPS yüksek ama kasıyor, ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız bu rehberde yer alan çözüm yöntemlerini uygulayın.

FPS Yüksek ama Kasıyor, Çözümü Nedir?

FPS yüksek ama kasıyor mu? Öncelikle bilmelisiniz ki sorunun tek bir nedeni yoktur. Donma sorununun temel nedeni kullanıcıdan kullanıcıya bağlı olarak değişiklik gösterir.

FPS veya Frame Per Second, saniyedeki anlık kare sayısını ifade eder. FPS, bir oyunda ne kadar yüksek olursa eylemlerden alınan tepki de o kadar kısa süre içerisinde gerçekleşir. Bu sayının yüksek olmasına rağmen video oyunlarında arada sırada küçük takılmalar yaşamanız mümkündür.

Bunun bazı nedenleri arasında arka planda çalışan programlar, güncel olmayan ekran kartı sürücüsü gibi nedenler vardır. Ayrıca oyunun güncel olmaması da sorunu yaşamanızın temel sebeplerinden biridir.

Sorunun tam olarak neden kaynaklandığını öğrenmek için deneme ve yanılma yöntemini uygulamak iyi bir fikirdir. Aşağıda yer alan listedeki çözüm yollarını tek tek uygulayabilir ve sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz.

FPS Yüksek ama Kasıyor, Çözüm Yolları Neler?

FPS’in yüksek olmasına rağmen oyunlarda anlık takılmalar oluyorsa çözümü bu yöntemlerdedir. Yukarıdaki yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Ekran Kartı Sürücüsünü Güncelleme

Ekran kartı sürücüsünü güncellemek için öncelikle ekran kartınızın markasını ve modelini öğrenin. Bunları zaten biliyorsanız ekran kartınızın üreticisinin web sitesine gidin ve ilgili modelin güncel sürücüsünü indirin.

Daha sonra indirilen dosyaya çift tıklayabilir ve son sürümü yüklemeye başlayabilirsiniz. Bu adımlarla uğraşmak istemiyorsanız driver güncelleme programlarını da kullanabilirsiniz. Bu programlar, süreci sizin için daha az zahmetli hâle getirir.

Grafik Ayarlarını Değiştirme

Oyunlardaki takılmaları minimum seviyede tutmak için video oyunlarının grafik ayarlarını değiştirebilirsiniz. Oyunu açıp ayarlara girin. Ayarlar kısmında grafik ayarlarının olduğu bölüme girin.

Bu bölümde saniyedeki kare sayısının anlık olarak düşmesine neden olabilecek seçenekleri devre dışı bırakın. Bununla birlikte görüntü kalitesi eğer en yüksek değerde ise daha düşük bir değere geçebilirsiniz.

Gereksiz Programları Kapatma

Siz oyun oynarken arka planda çalışan programlar çok fazla kaynak tüketebilir. Bu nedenle anti virüs programları gibi çok fazla kaynak kullanımına ihtiyaç duyabilecek işlemler gerçekleştiren programları en azından oyundan çıkana kadar kapatmayı deneyin.

Son Yüklenen Modları Kaldırma

Üçüncü taraf modlar, oyunları eğlenceli hâle getirmenin en iyi yollarındandır ama bazı modlar, oyun performansınıza büyük ölçüde zarar verebilir.

Mod yükleyene kadar ortada bu tür bir sorun yoksa muhtemelen sorun yüklediğiniz moddan kaynaklanıyordur. Son yüklenen modu kaldırın ve sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

Exit mobile version