Foursquare Kurucu Ortağı Dennis Crowley, Veri Gizliliği Hakkında Konuştu

Lokasyon hizmetleri şirketi Foursquare’in Austin’deki SXSW festivalinde ilk kez başlatılmasından on yıl sonra, kurucu ortağı Dennis Crowley bu yılki konferansta Silikon Vadisi’nin geri kalanı için bir mesajla geri döndü.

Büyük şirketler de dahil olmak üzere birçok kuruluşun, veri gizliliği konusunda geri planda kaldığını söyledi. Facebook ve Google gibi büyük devler için bile Crowley, gezegendeki en popüler teknoloji ürünlerini destekleyen reklam tabanlı, veriye açılmış iş modellerinin sürdürülebilir olup olmadığı konusunda zor tartışmalar olacağını söylüyor.

Foursquare Büyük Sorumluluğa Sahip

Crowley, “Özellikle konum teknolojileri için gelecekteki mevzuatın neye benzeyeceğini çok düşünüyoruz”diyor.“ Bunun için bir spektrum var. Bireyler hakkında bile tonlarca yer toplayan ve bunu herkese satacak uygulamalar var. Muhtemelen hiç duymadığınız şirketlerdir ve isimlerini bilmenizi istemiyorlar. ”diye de ekledi.

Uber ve Snapchat’tan Twitter ve Samsung’a kadar herkese yer hizmetleri sağlayıcısı olarak Foursquare, veri gizliliği ve toplanması konusundaki etik uygulamaları rutin olarak düzenleyen bir platform. Bu da haliyle büyük bir sorumluluk gerektiriyor.

Exit mobile version